• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнвентаризація-2016
Наближається кінець року, а з ним і підбиття підсумків року та складання річної фінансової звітності, перед підготовкою якої слід провести інвентаризацію та відобразити її результати в обліку. Коротко нагадаємо, що треба тримати в полі зору бухгалтерам протягом усього інвентаризаційного процесу.

Нереальні операції на давальницьких умовах
ДФСУ розробила та розіслала рекомендації з формування доказової бази щодо нереальних госпоперацій на давальницьких умовах готової (побічної (супутньої)) продукції та її реалізації (лист від 11.09.2015 р. №33787/7/99-99-22-02-01-17 див. «ДК» №41/2016). Розгляньмо їх.

Наслідки перевищення ліміту доходу ЮО на ЄП
У грудні 2016 року ФОП та юрособа на III групі єдиного податку (неплатники ПДВ) планують отримати кошти у сумі 1 млн грн, при цьому загальна сума доходу буде понад 5 млн грн. Які дії повинні вчинити ФОП та юрособа при переході на загальну систему оподаткування? Чи треба реєструватися платником ПДВ? Як буде оподатковуватися дохід на загальній системі оподаткування?

Безповоротна фінансова допомога
У господарській діяльності підприємств нерідко трапляються випадки виплати фінансової допомоги на безповоротній основі. До 01.01.2015 р. ми навіть не могли мріяти про включення таких сум виплат до витрат. З'ясуймо, як зараз обліковують ці операції.

Поважні причини у розрахунковому періоді
Поважні причини бувають різні. Наприклад, простій, лікарняні, декретні, відпустка без збереження зарплати, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трьох або шести років. Як вони впливають у розрахунковому періоді на нарахування лікарняних, декретних, відпусткових та середню зарплату за дні відрядження, розглянемо у статті.

Визнання доходу юрособою-«єдинником»
Підприємство перебуває на 3-й групі єдиного податку та займається наданням послуг. У червні 2016 р. воно надало послуги і на підставі акта відобразило їх в обліку. Але оплати за надану послугу не отримало. Коли підприємство мусить оподаткувати єдиним податком дохід від наданих послуг? Як вплинуть на дохід безоплатно отримані активи, не повернута в межах 12 місяців поворотна фіндопомога та списання дебіторської та кредиторської заборгованості?

Оприбуткування вживаного комп'ютера
Як зручніше поставити на облік вживаний комп'ютер фізособи?

Продаж невиробничих ОЗ
Якщо на балансі підприємства є необоротні активи, які не використовуються, такі активи краще продати, адже так і активу можна позбутися, і ще й кошти за це отримати. Пропонуємо розглянути порядок відображення в обліку операції з продажу невиробничих ОЗ.

Повернення товару, придбаного підзвітником
Як оформити повернення в магазин товару, раніше придбаного працівником підприємства за готівку за авансовим звітом?

До змісту номеру