• Посилання скопійовано

Суть справи

Готуємо піврічну звітність
Підготовка піврічних декларацій з податку на прибуток та фінзвітності саме у розпалі. Хто має подавати таку звітність і в чому полягають її ключові особливості — про це піде мова далі.

Орендуємо комунальну та держнерухомість
З деяких причин оренда частини приміщення комунальної та державної нерухомості часто буває більш привабливою, аніж придбання власного приміщення. Але оренда такої нерухомості має свої особливості — поговоримо про них.

Путівка працівнику
Пропонуємо розглянути, як підприємству краще подарувати путівки для відпочинку своїм працівникам. Яким є порядок оподаткування таких дарунків та як усе документально оформити?

Наслідки зміни ціни товару
Різкі стрибки валютного курсу змушують суб'єктів господарювання робити в договорах між резидентами прив'язку ціни товару в гривнях до валютного курсу. Якщо передача товару й оплата відбуваються одночасно або з мінімальним розривом у часі — потреби в такій прив'язці, як правило, немає. А ось у разі розриву в часі між постачанням та оплатою для мінімізації ризиків суб'єкти господарювання використовують механізм зміни ціни товару залежно від курсу.

Собівартість робіт і послуг: накладні витрати
У попередній статті в «ДК» №28/2016 ми розглянули основи організації обліку собівартості послуг і робіт. На продовження теми сьогодні поговоримо про випадки, коли у виробництві послуг і робіт можуть виникати залишки незавершеного виробництва, про порядок обліку і розподілу загальновиробничих (накладних) витрат, а також про первинні документи, якими оформлюється облік собівартості.

Виправлення помилок у ПН
Як не старайся, а від помилок у бухгалтерії не застрахований ніхто. Тому ще раз нагадаємо, яким чином виправляти помилки, зроблені під час складання податкової накладної, у звичайній господарській діяльності.

Реклама в ЗМІ
Як відобразити в обліку витрати на створення та розміщення в ефірі рекламного відеоролика? Які податкові наслідки можуть виникнути у разі здійснення такої господарської операції? Як показати в обліку придбання рекламного відеоролика, за яким підприємству передано всі права власності?

До змісту номеру