• Посилання скопійовано

Порядок формування та надсилання реєстру платників податків для перерахування коштів до бюджету в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість в умовах дії системи електронного адміністрування податку на додану вартість

Затверджений наказом Мінфіну від 13.11.2015 р. №1009
Зареєстрований у Мін'юсті 08.12.2015 р. за №1523/27968
Опублікований в «ОВУ» 31.12.2015 р.
Чинний з 31.12.2015 р.

Порядок формування та надсилання реєстру платників податків для перерахування коштів до бюджету в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість в умовах дії системи електронного адміністрування податку на додану вартість

Суттєво. Списання коштів з електронного рахунку платника ПДВ у СЕА відповідно до Реєстру здійснюється Казначейством у межах залишку коштів, що обліковуються на такому рахунку.

! Платникам ПДВ

1. Цей Порядок визначає механізм формування та надсилання Державною фіскальною службою України реєстру для перерахування Державною казначейською службою України коштів з рахунків платників податку, відкритих у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, до бюджету в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість таких платників податку (далі — Реєстр).

2. Підставою для формування Реєстру є наявність:

рішення суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг;

суми податкового боргу з податку на додану вартість у платника податку, щодо якого прийняте вищезазначене рішення про стягнення коштів, станом на дату формування Реєстру.

3. Реєстр формується на підставі надходження до органу ДФС рішень суду про стягнення коштів.

4. Реєстр надсилається ДФС до Казначейства в електронному вигляді з дотриманням вимог законодавства щодо захисту інформації не пізніше наступного робочого дня, що настає за днем його формування.

5. Коригування показників раніше надісланого Реєстру відбувається з урахуванням стану виконання такого Реєстру шляхом надсилання ДФС Казначейству Реєстру з виправленими відповідними показниками. Казначейство забезпечує виконання відкоригованого Реєстру без урахування раніше надісланого Реєстру.

6. Списання коштів з електронного рахунку платника податку, відкритого у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відповідно до Реєстру здійснюється Казначейством у межах залишку коштів, що обліковуються на такому рахунку.

У разі якщо суми коштів на електронному рахунку платника податку, відкритому у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, недостатньо для перерахування коштів до бюджету в рахунок погашення податкового боргу такого платника податку, сума боргу, зазначена у Реєстрі, обліковується Казначейством до виконання її в повному обсязі.

Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського облік М. ЧМЕРУК

До змісту номеру