• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Нереєстрація ПДВ — розрахунок штрафу
Згідно зі звітами про РРО підприємства, яке перебуває на загальній системі оподаткування, загальна сума з постачання товарів за період грудень 2013 року — листопад 2014 року становила 380 тис. грн. Перевищення суми у 300 тис. грн (без урахування ПДВ) відбулося вперше у листопаді 2014 року. З 01.01.2015 р. поріг для обов'язкової реєстрації платником ПДВ становить 1 млн грн. Чи треба підприємству реєструватися платником ПДВ? Якщо так, то за який період будуть нараховані штрафи? Станом на червень 2015 року заява форми №1-ПДВ так і не подана.

Якщо комісію утримано банком до фактичного зарахування коштів, вона не відображається в книзі доходів і витрат
Підприємцеві на загальній системі на поточний рахунок надходить сума платіжним терміналом. Сума менша за ту, що пройшла терміналом, оскільки банк бере комісію за перерахування. Чи треба цю комісію обліковувати в Книзі доходів і витрат?

Сплата податків новоствореним підприємцем
ФОП на загальній системі оподаткування зареєстрований у ІІ кварталі, за результатом якого здано декларацію з прочерками (діяльності не було). У ІІІ кварталі почалася діяльність і був дохід. Коли треба сплачувати ПДФО та ЄСВ? Чи сплачувати військовий збір за себе?

До змісту номеру