• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Зміна одиниці виміру при роздрібному продажу купленого оптом товару нічим не заборонена
Наше підприємство займається оптово-роздрібною торгівлею продуктами харчування. Закуповуємо товар великими партіями і розфасовуємо у пакети для продажу дрібнооптовими партіями та вроздріб. У графі 5 податкових накладних на придбання товару наші постачальники зазначають одиниці виміру великих партій — кілограми чи тонни, а ми продаємо товар уже за кількістю пакетів та ставимо у графі 5 податкових накладних одиницю виміру — штуки. Чи правильно ми робимо?

Перевезення товару без ТТН та подорожніх листів
Під час перевірки контролюючий орган знімає понесені платником витрати на внутрішні перевезення ТМЦ (зерно, борошно перевозили з одного складу підприємства на інший внутрішній склад). Витрати знімаються на підставі відсутності товарно-транспортної накладної (далі — ТТН) та подорожніх листів вантажного автомобіля. Внутрішні перевезення ТМЦ здійснював ФОП, з яким укладено договір, оплата відбувалася через банк, є всі акти наданих послуг. Чи правомірно знімаються витрати у підприємства?

Частково виконаний договір не може бути фіктивним
Між госпсуб'єктами укладено договір поставки товару. Через невиконання вимог договору (не домовилися про збільшення ціни товару, тож договір було виконано лише частково, а в решті суми поставки — ні) покупець вважає такий договір фіктивним і оплачувати товар за попередньою ціною не бажає. Чи можна вважати фіктивним договір, який частково виконаний? Чи має покупець оплатити товар, якщо претензій до вже поставленого товару не було?

До змісту номеру