• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Коригування без повернення
У зв'язку з незадовільною якістю продукції наше підприємство вирішило повернути товар постачальнику, не оплачувати його й отримати назад свій аванс. Постачальник погодився, що товар неналежної якості, і готовий його забрати, але не зараз, бо його виробничі відділення розміщені в окупованій терористами зоні Донецької області. При цьому він готовий і повернути аванс після повернення товару. Чи правомірним буде провести коригування (зменшення) ПК з ПДВ на підставі РК до ПН за цією операцією? Адже товар ми так і не повернемо постачальнику. Що робити з такими товарами?

Вантажні перевезення до Криму
У нашого підприємства (реєстрація — м. Київ) замовили послуги з перевезення, напрямок Київ — Судак (АР Крим). Як оподатковувати ПДВ таку операцію — як перевезення на території України чи міжнародне перевезення?

Допомога по вагітності та пологах у випадках складних пологів
Працівниця підприємства народила дитину, причому пологи були передчасними — на 29-му тижні вагітності. Дитина народилася живою. За місцем спостереження за вагітністю вона ще не отримувала листок непрацездатності. Як та на підставі чого слід виплачувати їй допомогу по вагітності та пологах?

До змісту номеру