• Посилання скопійовано

Щодо перевірки використання суб'єктом господарювання програмного забезпечення

Лист Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України від 21.10.2013 р. №1/22-2-75

Щодо перевірки використання суб'єктом господарювання програмного забезпечення

Суттєво. Законодавство України у сфері інформатизації не містить жодних обмежень щодо оренди віддаленого офісу серверів в інших країнах та використання сервісу telnet та «хмарних» сервісів.

! СГ, які використовують програмне забезпечення

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації опрацювало звернення <...> та повідомляє.

Законодавство України у сфері інформатизації не містить ніяких обмежень щодо оренди віддаленого офісу серверів в інших країнах та використання сервісу telnet та «хмарних» сервісів.

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» виключне право на дозвіл або заборону використання твору іншими способами належить особі, що має авторські права. Комп'ютерні права охороняються як літературні твори.

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації відповідно до покладених на нього завдань не має повноважень контролюючого органу щодо неналежного використання суб'єктом господарювання програмного забезпечення.

Організація проведення перевірок суб'єктів господарювання на предмет дотримання законодавства у сфері інтелектуальної власності належить до компетенції Державної служби інтелектуальної власності.

Перший заступник голови Б. ГРИНЬОВ

До змісту номеру