• Посилання скопійовано

Щодо відображення в бухгалтерському обліку безнадійної дебіторської заборгованості (витяг)

Лист Мінфіну від 07.09.2009 р. №31-34000-10-10/23814

Щодо відображення в бухгалтерському обліку безнадійної дебіторської заборгованості (витяг)

Суттєво. Облік списаної дебіторської заборгованості ліквідованої юрособи чи померлої фізособи на рахунку 07 припиняється за наявності даних про те, що відносно цього боргу не визначено правонаступника чи спадкоємця.

! Бухгалтерам

<...>

Визнана безнадійна дебіторська заборгованість відображається відповідно до пункту 11 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 10 «Дебіторська заборгованість», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 08.10.99 р. №237, та Iнструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. №291 (рахунок 07 «Списані активи»).

Спостереження може здійснюватися моніторингом даних щодо майнового (фінансового) стану боржника чи його правонаступника (збільшення статутного капіталу, додаткові внески учасників, підтримка держави, реструктуризація зобов'язань тощо).

Облік списаної дебіторської заборгованості ліквідованої юридичної особи чи померлої фізичної особи на рахунку 07 припиняється за наявності даних про те, що відносно цього боргу не визначено правонаступника чи спадкоємця.

Заступник міністра Д. ФУДАШКІН

До змісту номеру