• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Додаткове благо не підлягає річному перерахунку
Наше підприємство в листопаді 2012 року сплатило за добровільне медичне страхування працівників за півроку (до квітня 2013 року включно). Чи є страховка перехідною сумою, чи треба ділити її на частини та відносити до відповідних періодів, за які її було сплачено, з метою річного перерахунку ПДФО?

Відсутність чека з банкомата не завадить відзвітувати за підзвітні кошти, але дасть підстави утримати ПДФО
У відрядженні працівник скористався корпоративною карткою та зняв певну суму з банкомата. Під час складання звіту про використання коштів він не подав чек банкомата про зняття готівки. Бухгалтер замовив виписку з банку, яка містить дані про зняття готівки та суму невитрачених коштів за цією карткою. Чи достатньо цього для того, щоб правильно оформити звіт про використання коштів від працівника?

У разі розрахунку за пальне талонами вимагати від АЗС касовий чек не потрібно
Підприємство для заправки пальним своїх авто використовує талони. Чи потрібно під час кожної заправки вимагати додатково чек на АЗС для підтвердження розрахунку за отримане пальне?

Штатний розпис є обов'язковим внутрішнім кадровим документом підприємства
Чи зобов'язане підприємство мати штатний розпис? Якщо протягом року до нього вносяться зміни, чи треба затверджувати новий чи достатньо просто наказу?

До змісту номеру