• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Загальний стаж і стаж за сумісництвом у трудовій книжці
Як у трудовій книжці вказувати стаж за сумісництвом? Чи можна зазначити при звільненні і зробити загальний запис, наприклад: «10. Прийняття... 11. Звільнення...»?

Працівника, який утримується під вартою, можна звільнити на загальних засадах
Чи можемо ми звільнити працівника, якщо щодо нього порушено кримінальну справу й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, він затриманий і перебуває у СIЗО?

На час відпустки директора можна призначити виконуючого обов'язки або укласти з іншим працівником строковий трудовий договір
Директора прийнято на посаду 01.07.2012 р. Чи можна скерувати директора у відпустку? Скеровувати будемо зборами учасників ТОВ. На кого передати право підпису? Чи призначати виконуючого обов'язки?

Отримана та повернута в одному періоді ПФД у податковому обліку не показується
Поворотна фінансова допомога надійшла від юрособи і повернута в одному податковому періоді. Чи показувати її у декларації з податку на прибуток? Як відобразити таку операцію у бухобліку?

Помилка в декларації без заниження ПЗ не веде до санкцій
Платник податку на прибуток в декларації з прибутку помилково поставив суму витрат не в той рядок, що мав би (замість рядка 06.1 суму витрат зазначив у рядку 06.2). При цьому сума податку на прибуток до сплати в бюджет не зменшилась. Чи слід подавати уточнюючі розрахунки? Чи будуть санкції?

До змісту номеру