• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Витрати на поточний ремонт авто належать до податкових
Підприємство перебуває на загальній системі оподаткування і згідно з договором оренди (засвідченим нотаріально) орендує вантажні авто та здійснює перевезення на території України. Підприємство придбало автошини і запчастини для поточного ремонту авто. Чи можна придбані запчастини та шини віднести на витрати і включити до рядка 05.1 декларації? Чи можна включити суму ПДВ до ПК?

Спонсорство у формі оплати послуг
Підприємство планує оплачувати аматорській команді послуги з оренди спортивного залу. Чи можна вважати такі витрати на оренду спортивного залу благодійною допомогою, якщо на формі команди під час виступів буде зазначено назву підприємства або, наприклад, у залі, де буде такий виступ, буде зазначено, що підприємство є спонсором?

Органи ФСС з ТВП мають право перевіряти документи за неперевірені звітні періоди поточного та попередніх років
Нам зателефонували з Фонду соцстраху з ТВП і попередили, що прийдуть на перевірку. Наше підприємство зареєстровано 10 років тому, і перевірок соцстраху не було жодного разу. За який період ревізори мають право нас перевіряти — за три останні роки чи взагалі за весь період від дня держреєстрації?

Найняти водія-СПД на орендоване авто краще за окремим договором
Як правильно організувати надання послуг з вантажоперевезень (послуги водія)? Чи можна укласти договір із СПД на надання послуг, чи має бути оформлений цивільно-правовий або трудовий договір, як зі звичайними фізособами, за умови що ці послуги надаються на час відсутності штатного працівника (лікарняний, відпустка) і з цим СПД укладено договір про оренду авто (СПД надає підприємству в оренду авто)?

До змісту номеру