• Посилання скопійовано

Порядок зарахування коштів до бюджету в картці особового рахунка

Який порядок зарахування коштів до бюджету в КОР суб'єктів господарювання та чи застосовуються штрафні санкції, якщо подання платіжного доручення або готівки на перерахування податку (збору) здійснювалося через банк (у т. ч. Ощадбанк) до граничного терміну сплати сум податкових (грошoвих) зобов'язань?

Відповідно до п. 57.1 ст. 57 ПКУ платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Податковий агент зобов'язаний сплатити суму податкового зобов'язання (суму нарахованого (утриманого) податку), самостійно визначеного ним з доходу, що виплачується на користь платника податку — фізособи та за рахунок такої виплати, у строки, передбачені ПКУ. Згідно з п. 8.1 Закону України від 05.04.2001 р. №2346-III «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься у розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження. У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься у цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Банки та їхні клієнти мають право передбачати у договорах інші, ніж встановлені в абзацах першому та другому цього пункту, строки виконання доручень клієнтів. У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься у цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Волинській області

До змісту номеру