• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Передоплата та аванси не враховуються при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток
Підприємство видає журнал 4 рази на рік (реалізує журнал за передплатою та безготівковим продажем) і в журналі надає рекламні послуги. Як розрахувати у Декларації з прибутку дохід від операційної діяльності підприємства, якщо оплата надходить в одному звітному періоді, а акти виписуються у дні виходу номерів журналу протягом року?

Виправлення форми №1ДФ
У формі №1ДФ за II кв. 2012 р. було допущено помилку — працівникові, крім заробітної плати, було нараховано та виплачено цільову благочинну допомогу (600 грн), а у формі №1ДФ показали всю суму під кодом 101. Як виправити помилку та які фінансові санкції передбачено за це?

Заповнення форми №1ДФ у разі перерахування підприємцю транзитних сум за договором доручення
Згідно з п. 292.4 ПКУ, доходом фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку при здійсненні послуг за агентськими договорами є розмір отриманої винагороди. Оскільки ми працюємо з таким підприємцем, як нам заповнити форму №1ДФ у разі перерахування підприємцю транзитних сум за договором доручення? У формі №1ДФ ми повинні зазначати загальну суму виплачених транзитних коштів чи тільки винагороду повіреного?

Порядок зарахування коштів до бюджету в картці особового рахунка
Який порядок зарахування коштів до бюджету в КОР суб'єктів господарювання та чи застосовуються штрафні санкції, якщо подання платіжного доручення або готівки на перерахування податку (збору) здійснювалося через банк (у т. ч. Ощадбанк) до граничного терміну сплати сум податкових (грошoвих) зобов'язань?

Податкові зобов'язання боржника при укладенні мирової угоди з кредиторами у процедурі санації
Які передбачено податкові зобов'язання боржника при укладенні мирової угоди підприємства (процедура санації) з кредиторами згідно з реєстром, за умови списання кредиторської заборгованості?

Немає нарахувань фізособам — форму №1ДФ подавати не треба
Чи потрібно подавати звітність з ПДФО (форму №1ДФ) за II квартал 2012 р., якщо нарахувань та виплат сум доходів фізособам протягом звітного кварталу не здійснювалося?

Податковий облік зворотних відходів
Підприємство займається ремонтом вагонів. При складанні калькуляції собівартості враховуються поворотні відходи (це комплектуючі та деталі, що не підлягають ремонту), які віднімаються від суми виконаних робіт. Надалі ці відходи реалізуються як брухт. У бухобліку ці операції відображаються двічі в доходи (вперше — при оприбуткуванні брухту як безоплатно отриманого, а вдруге — при реалізації цього брухту) і один раз у витрати — при реалізації брухту, як собівартість запасів. Як ці операції відображаються у податковому обліку, а саме: скільки разів у доходи і скільки у витрати?

До змісту номеру