• Посилання скопійовано

Передоплата та аванси не враховуються при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток

Підприємство видає журнал 4 рази на рік (реалізує журнал за передплатою та безготівковим продажем) і в журналі надає рекламні послуги. Як розрахувати у Декларації з прибутку дохід від операційної діяльності підприємства, якщо оплата надходить в одному звітному періоді, а акти виписуються у дні виходу номерів журналу протягом року?

Відповідно до п. 135.1 ст. 135 ПКУ доходи, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, включаються до доходів звітного періоду за датою, визначеною відповідно до статті 137, на підставі документів, зазначених у пункті 135.2 цієї статті.

Відповідно до п. 137.1 ст. 137 ПКУ дохід від надання послуг та виконання робіт визнається за датою складення акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.

Відповідно до пп. 136.1.1 ст. 136 ПКУ сума попередньої оплати та авансів, отримана у рахунок оплати товарів, виконаних робіт, наданих послуг, не враховується при визначенні об'єкта оподаткування.

Таким чином, дохід від надання рекламних послуг визнається за датою складення акта чи іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.

«Черговий по країні» — діалог податківців Київщини з платниками податків

До змісту номеру