• Посилання скопійовано

Про розгляд запиту [щодо приведення кодів видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010] (витяг)

Лист Держреєстраційної служби від 27.04.2012 р. №85/21-12-7.2

Про розгляд запиту [щодо приведення кодів видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010] (витяг)

Суттєво. Для приведення кодів видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010 фізособам-підприємцям слід звернутися до держреєстратора та надати реєстраційну картку на проведення держреєстрації змін до відомостей про фізособу-підприємця, які містяться в ЄДР (форма №11).

! Платникам ЄП

<...>

Відповідно до пункту 1 Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11 жовтня 2010 року №457 «Про затвердження та скасування національних класифікаторів» 1 січня 2012 року набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (далі — ДК 009:2010).

З метою поступового переходу до ДК 009:2010 протягом 2012 року разом із цим класифікатором діятиме національний класифікатор України ДК 009:2005 «Класифікація видів економічної діяльності», що відповідно до зазначеного вище наказу з 31 грудня 2012 втратить чинність.

Для приведення кодів видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010 фізичним особам — підприємцям та представникам юридичних осіб необхідно звертатися до державних реєстраторів із відповідними документами, а саме:

для фізичних осіб — підприємців — реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу — підприємця, які містяться в ЄДР (форма №11), яка в переліку змін, що вносяться до відомостей про фізичну особу — підприємця, містить поле «зміна видів діяльності, що здійснює фізична особа — підприємець». Зміна видів діяльності проводиться безоплатно;

для юридичних осіб:

— реєстраційна картка на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР (форма №4) — у випадку заміни видів економічної діяльності видами економічної діяльності з їх переліку, зазначеними в установчих документах юридичної особи;

— реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи (форма №3) та пакет документів відповідно до вимог статті 29 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» — у випадку необхідності внесення змін до установчих документів юридичної особи у зв'язку зі змінами видів економічної діяльності.

Подавати документи державному реєстратору можна буде протягом усього 2012 року. Автоматично жодні зміни проводитися не будуть.

Звертаємо увагу, що відповіді на листи, які надаються Укрдержреєстром, не встановлюють норм права та мають інформаційний характер.

Заступник голови I. КУХАРЕНКО

До змісту номеру