• Посилання скопійовано

Строк на реєстрацію ПН в ЄРПН — 20 календарних днів після дати її виписування

У якому періоді покупець має право на податковий кредит, якщо податкову накладну виписано продавцем у квітні 2012 р., а зареєстровано в Єдиному реєстрі у травні 2012 р. без порушення строків реєстрації?

Законом України від 7 липня 2011 року №3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» (який набрав чинності 06.08.2011 р.) внесено зміни до пункту 201.10 (абз. 7) ст. 201 ПКУ та надано право реєстрації податкової накладної та розрахунку коригування до неї у Єдиному реєстрі не пізніше 20 календарних днів, наступних за датою їх виписування. Дата виписування податкової накладної та дата внесення її до Єдиного реєстру можуть бути у різних звітних (податкових) періодах.

У цьому випадку Кодексом надано можливість платникові податку — покупцю товарів/послуг включати до податкового кредиту звітного (податкового) періоду податкові накладні та/або розрахунки коригування до податкових накладних, які виписані платником податку — продавцем у такому звітному (податковому) періоді та внесені до Єдиного реєстру не пізніше 20 календарних днів, наступних за датою їх виписування.

ДПI у Буському районі Львівської області

До змісту номеру