• Посилання скопійовано

Суть справи

10 прикладів обчислення ПДФО
У «ДК» №20/2012 було надруковано коментар до змін у ПКУ відповідно до Закону №4661, згідно з якими оновлено порядок обчислення ПДФО. На прохання наших читачів наводимо приклади обчислення ПДФО та аналіз змін.

Безоплатна передача ОЗ за рішенням влади
ДПСУ коментованим листом від 24.04.2012 р. №7234/6/15-1415 (див. у «ДК» №23/2012) повідомила про порядок відображення підприємствами — платниками податку на прибуток у податковому обліку операцій з отримання ОЗ, які надійшли такому платникові податку на підставі рішення органу виконавчої влади.

Підтримка тваринництва на практиці
З метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників Законом України від 22.12.2011 р. №4268-VI з 1 січня 2012 року внесено зміни до окремого порядку справляння ПДВ переробними підприємствами (передбаченого п. 1 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ). У зв'язку з цим Кабмін постановою від 23.04.2012 р. №342 (далі — Постанова №342) затвердив новий механізм використання сум ПДВ, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Державна підтримка галузі тваринництва». Постанова №342 (див. у «ДК» №23/2012) набрала чинності з 14.05.2012 р.

Податковий облік товарів та виробничих запасів
У цій статті ми розглянемо податковий облік запасів, а також відображення операцій із запасами у податковій звітності. Порівняємо правила обліку запасів відповідно до норм ПКУ з правилами бухгалтерського обліку, що можуть встановлюватися обліковою політикою платника податків та законодавством.

Облік валютних витрат у разі відрядження за кордон
Усі пам'ятають, що при відрядженні за кордон аванс працівникові слід видавати в інвалюті: або у вільно конвертованій, або у валюті країни відрядження. А вже після поїздки до роботи береться бухгалтер. Щоби полегшити йому життя, розглянемо всі тонкощі та особливості бухгалтерського та податкового обліку інвалютних витрат на відрядження. Зауважимо, що нещодавно, а саме у «ДК» №20/2012, ми докладно розповіли, як поводитися з готівковою інвалютою для відрядження.

Облік витрат при посіві зернових
Для сільськогосподарських підприємств, які займаються рослинництвом, настала гаряча пора. Правильно відобразити в бухгалтерському та податковому обліку польові роботи бухгалтеру допоможе наша консультація.

До змісту номеру