• Посилання скопійовано

У яких випадках та в якому порядку необхідно проводити знищення персональних даних/баз персональних даних?

Відповідно до вимог статті 15 Закону знищенню підлягають саме персональні дані в базах персональних даних у порядку, встановленому відповідно до вимог закону. Зокрема, персональні дані в базах персональних даних підлягають знищенню у разі:

1) закінчення строку зберігання даних, визначеного згодою суб'єкта персональних даних на обробку цих даних або законом;

2) припинення правовідносин між суб'єктом персональних даних та володільцем чи розпорядником бази, якщо інше не передбачено законом;

3) набрання законної сили рішенням суду щодо вилучення даних про фізичну особу з бази персональних даних.

Крім того, відповідно до Наказу Міністерства юстиції України від 08.07.2011 р. №1824/5 «Про затвердження форм заяв про реєстрацію бази персональних даних та про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних і порядку їх подання» у заяві про внесення змін до відомостей Державного реєстру баз персональних даних ставиться відмітка у графі «Функціонування бази персональних даних припинено».

Відповідно до пункту 1.12 Типового порядку обробки персональних даних у базах персональних даних, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 30.12.2011 р. №3659/5, знищення персональних даних здійснюється у спосіб, що виключає подальшу можливість поновлення таких персональних даних.

До змісту номеру