• Посилання скопійовано

СПДФО, що надає юрособам послуги з ремонту автомобілів, з 1 січня 2012 року належить до 3-ї групи платників ЄП

Фізособа-СПД надає юрособам-замовникам побутові послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобілів. Чи може така фізособа з 1 січня 2012 року належати до 2-ї групи платників єдиного податку?

Ні, не може.

Починаючи з 1 січня 2012 року згідно з пп. 2 п. 291.4 ПКУ до другої групи належать фізособи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у т. ч. побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

1) не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

2) обсяг доходу не перевищує 1000000 грн.

Відповідно до пп. 20 п. 291.7 ПКУ, що набирає чинності з 1 січня 2012 року, до побутових послуг населенню, які надаються першою та другою групою платників єдиного податку, належать, зокрема, послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобілів, мотоциклів, моторолерів і мопедів за індивідуальним замовленням.

Таким чином, фізособа-СПД, яка надає юрособам послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобілів, з 1 січня 2012 року належатиме до 3-ї групи платників єдиного податку.

ДПА у м. Києві

До змісту номеру