• Посилання скопійовано

Неприбуткові установи у разі отримання прибутку мають подавати фінзвітність

Чи повинні неприбуткові організації при поданні звіту про використання коштів неприбутковими установами й організаціями подавати фінансову звітність?

Відповідно до п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації. Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації. У складі фінансової звітності платник податків зазначає тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою Мінфіном.

Пунктом 1 підрозділу 4 р. ХХ «Перехідні положення» ПКУ визначено, що суб'єкти господарювання — платники податку на прибуток подають фінансову звітність з урахуванням податкових різниць починаючи зі звітних періодів 2012 року.

Відповідно до пп. 133.1.4 ПКУ неприбуткові установи та організації у разі отримання прибутку від неосновної діяльності та/або доходів, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом III «Податок на прибуток підприємств», є платниками податку на прибуток.

Враховуючи зазначене, неприбуткові установи та організації у разі отримання прибутку від неосновної діяльності та/або доходів, що підлягає оподаткуванню відповідно до розділу III «Податок на прибуток підприємств», починаючи зі звітного періоду — I квартал 2011 року разом зі Звітом про використання коштів неприбутковими установами та організаціями мають подавати квартальну (малі підприємства — річну) фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкового звіту.

При цьому за звітні періоди 2011 року тимчасові та постійні податкові різниці у фінансовій звітності не зазначаються.

Відповіді взято з Єдиної бази податкових знань, розміщеної на сайті ДПАУ www.sta.gov.ua

До змісту номеру