• Посилання скопійовано

Для сільгосппідприємств податковим періодом з податку на прибуток є рік

Які особливості обкладення податком на прибуток виробників сільськогосподарської продукції?

Відповідно до статті 155 розділу III «Податок на прибуток підприємств» ПКУ, підприємства, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, сплачують податок у порядку і в розмірах, передбачених цим розділом, за підсумками звітного податкового року.

Підприємства, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, подають декларацію з податку у строки, визначені для річного податкового періоду.

Сума нарахованого податку зменшується на суму податку на землю, що використовується в сільгоспвиробничому обороті.

З метою оподаткування до підприємств, основною діяльністю яких є виробництво сільгосппродукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільгосппродукції власного виробництва за попередній звітний (податковий) рік перевищує 50 відсотків загальної суми доходу.

Дія абзацу першого цієї статті не поширюється на підприємства, основною діяльністю яких є виробництво та/або продаж продукції квітково-декоративного рослинництва, дикорослих рослин, диких тварин і птахів, риби (крім риби, виловленої в річках та закритих водоймах), хутряних товарів, лікеро-горілчаних виробів, пива, вина й виноматеріалів (крім виноматеріалів, що продаються для подальшої переробки), які оподатковуються в загальному порядку.

ДПI у Дніпровському районі м. Києва

До змісту номеру