• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація з ПДФО: тепер щомісяця
Дочекавшись дієвих заходів від ДПАУ щодо погодження, затвердження та реєстрації податкової декларації з ПДФО, маємо форму (Наказ №58, див. у «ДК» №9/2011), рекомендації щодо її заповнення (Лист ДПАУ №4485, у «ДК» №9/2011) та пояснення щодо строків подання декларації за січень 2011 р. (Лист ДПАУ №4486, у «ДК» №9/2011). Коментар до зазначених документів та приклад заповнення декларації читайте у цій статті.

Алкогольний акциз: правила гри по-новому
У цьому матеріалі продовжуємо розгляд основних засад Податкового кодексу, а саме: нюанси акцизного податку, який з 1 січня 2011 року сплачують виробники та імпортери алкогольних напоїв. У наступній статті розглянемо особливості сплати акцизного податку виробниками тютюнових виробів.

Розстрочення і відстрочення сплати податків
Iноді внаслідок певних обставин, що виникли у процесі господарської діяльності платника податків, сума податкового зобов'язання виявляється такою, що платник не має коштів для його сплати. Для таких випадків ПКУ передбачає можливість розстрочення або відстрочення податкових зобов'язань або податкового боргу. Розглянемо основні положення щодо цих процедур.

Нове у працевлаштуванні безробітних за дотацією
Iз 28.01.2011 р. (дня офіційного опублікування) набрали чинності зміни, внесені Постановою №222 до Постанови правління Фонду безробіття від 30.08.2007 р. №463. Нагадаємо, що Постановою №463 затверджено форму договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації та форму довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до законодавства. Чи надаватиметься така дотація у 2011 році і як її треба буде відображати в обліку у зв'язку з докорінними змінами в законодавстві? Проаналізуймо.

Малоцінка в I та II кварталах: у чому різниця
Податковий кодекс (далі — ПКУ) вносить чимало кардинальних змін до обліку податку на прибуток. Зміниться й облік малоцінних необоротних матеріальних активів (далі — МНМА). З'ясуймо, яким буде цей облік у I кварталі 2011 року — за Законом про прибуток та починаючи з II кварталу — за ПКУ.

До змісту номеру