• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Облік ГО з фінансування робіт на розчищення завалів
ГО у межах грантового проєкту здійснювало розчищення завалів домоволодінь на території ведення бойових дій. Роботи виконували підрядники, яким сплачували за рахунок грантового фінансування. Як у бухобліку відобразити такі операції, якщо в акті приймання-передачі виконаних робіт із домоволодінням (акт підписували ГО, представник домоволодіння і підрядник) вартість послуг не зазначено, їх надавали абсолютно безкоштовно?

Продаж робіт з будівництва тимчасової споруди
Генпідрядник, будівельна організація виконує для замовника-забудовника будівельні роботи з будівництва житлового кварталу, оформляючи роботи актами КБ-2в та довідкою КБ-3. Генпідрядник отримав від забудовника замовлення на будівництво та монтаж тимчасової споруди (відділу продажу), яку можна переносити між об’єктами. Як продавати цю споруду — як окремо споруду й окремо роботи з монтажу чи як виконані будівельно-монтажні роботи?

Благодійні внески від іноземців через LiqPay
Чи може благодійний фонд приймати благодійні внески від фізосіб зі США та Японії на свій поточний рахунок через LiqPay?

Послуги з управління паливом за паливною карткою та адміністрування пального
Підприємство «А» протягом строку лізингу авто, які належать підприємству «Б», отримує послуги сервісного обслуговування, а саме послуги з управління паливом за паливною карткою, адміністрування пального (отримує паливні картки для заправляння транспортного засобу пальним) від підприємства «Б». Підприємство «Б» не здійснює реалізацію пального. Продавцем палива є підприємство «С». Чи треба підприємству «А» вести шляхові та маршрутні листи та на яких підставах? Як підприємству «А» обліковувати на балансі паливо, якщо підприємству «Б» сплачуються послуги сервісного обслуговування? Чи має підприємство «А» право відображати послуги сервісного обслуговування на 92 (93 рахунку)?

Відображення в додатку 1 премії за минулий місяць
Як відобразити в додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ премію за листопад, нараховану в грудні, і премію за грудень, нараховану теж у грудні?

Чи може ФОП на ІІІ групі ЄП продати обладнання нижче від ціни придбання?
ФОП на ІІІ групі ЄП, платник ПДВ, придбав обладнання, яке здає в оренду юрособі — платникові ПДВ. Планується продати це обладнання нижче від ціни придбання. Чи є право продати нижче від ціни придбання? Чи донараховувати ПДВ?

ПДВ при продажу підрощеної птиці
Підприємство придбало молодняк курей для отримання і продажу яєць, але в процесі підрощення вирішено продати цю птицю — за ринковою вартістю, але менше від ціни придбання. Чи потрібно нараховувати ПДВ на різницю між вартістю придбання і продажу? Птиця обліковується на субрахунку 213 як молодняк птиці і до складу необоротних активів ще не переведена, амортизація птиці не нараховувалася і не відносилася на виробництво яєць.

До змісту номеру