• Посилання скопійовано

Коментар до постанови КМУ від 10.02.2023 №124

Як влаштувати безробітних за компенсацію

Уряд постановою від 10.02.2023 №124 затвердив Порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних (див. «ДК» №8/2023). Розгляньмо його.

Хто може отримати компенсацію за працевлаштування безробітного?

Дія нового Порядку №124 поширюється на всіх суб’єктів господарювання у значенні цього терміна, встановленому ГКУ.

Не зможуть отримати компенсацію юрособи-роботодавці, які є бюджетними установами або фондами соцстрахування. А хто ще?

Нагадаємо!

Суб’єктами господарювання є:

1) господарські організації — юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку;

2) громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці.

Частина 2 ст. 55 ГКУ

Хто не може отримати компенсацію?

Компенсації, передбачені Порядком №124, не надаються СГ у разі наявності одного з таких випадків:

1) СГ має заборгованість:

зі сплати єдиного внеску;

зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

з виплати заробітної плати;

перед державним (місцевим) бюджетом понад шість місяців;

2) до СГ застосовуються судові процедури банкрутства (неплатоспроможності), передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, або СГ перебуває на стадії ліквідації.

Є і ще одне обмеження, хоча за воєнного стану воно не застосовуватиметься:

сукупний розмір компенсації разом із будь-якими іншими напрямами державної підтримки та/або допомоги (незалежно від її видів та джерел) сукупно не може перевищувати за будь-який трирічний період суму, еквівалентну 200 тис. євро, визначену за офіційним валютним курсом, установленим Національним банком, що діяв на останній день фінансового року.

СГ, який має намір отримати компенсацію, надає центру зайнятості відомості про сукупний розмір незначної держдопомоги, отриманої ним протягом останніх трьох років, її форму та мету.

Проте за воєнного стану строки виплати компенсації забезпечуються з урахуванням наявності фінансування (п. 27 Порядку №124).

Хто платитиме компенсацію?

Компенсацію надаватимуть за кошти Фонду безробіття або, якщо працевлаштовано особу з інвалідністю, за кошти Фонду інвалідів.

Проте подавати заяву (за формою, затвердженою додатками 1, 2, 3 до Порядку №124, залежно від виду компенсації) треба в одне місце — центр зайнятості, який видав скерування на працевлаштування безробітного. Подати її можна особисто або через електронний кабінет роботодавця ЄІАС Держслужби зайнятості з накладенням електронного підпису.

У разі зміни роботодавцем місця провадження діяльності компенсацію виплачує центр зайнятості, який її розпочав.

В якому розмірі і за кого надаватиметься компенсація?

Роботодавець може претендувати на отримання:

1) компенсації фактичних витрат у розмірі ЄСВ за відповідну особу за місяць, але не більше від подвійного розміру мінімального страхового внеску — за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за скеруванням центру зайнятості зареєстрованих безробітних із числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць. Зокрема, таких категорій населення:

один із батьків або особа, яка їх замінює і:

— має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років;

— виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю;

— утримує без одного з подружжя особу з інвалідністю з дитинства (незалежно від віку) та/або особу з інвалідністю I групи (незалежно від причини інвалідності);

діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;

особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

особи, стосовно яких згідно із законом встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 12 місяців упродовж наступних двох років. При цьому компенсуватимуть витрати за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного;

2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше від розміру МЗП — за працевлаштування роботодавцем за скеруванням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше ніж 5 років, а також осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і належать до таких категорій:

особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку;

учасники бойових дій.

Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 6 місяців, і теж за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного;

3) 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за скеруванням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного з числа осіб:

віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше ніж 12 місяців;

віком до 35 років — на перше робоче місце;

звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби — на перше робоче місце після такого звільнення.

Зверніть увагу!

За осіб, яких ми зазначили у п. 3, компенсація частини витрат на оплату праці виплачуватиметься одноразово і почнеться це через 6 місяців після опублікування нового Порядку. А от за решту таку компенсацію можна отримати лише раз на 5 років, за умови що такі зареєстровані безробітні у відповідному п’ятирічному періоді не були працевлаштовані будь-яким роботодавцем із наданням йому компенсацій, передбачених Законом про зайнятість (крім профнавчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітної особи).

Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше ніж 6 місяців, і теж за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного, за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати вдвічі.

Що буде за порушення умов?

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, до закінчення встановленого строку збереження гарантій зайнятості з підстав, передбачених пунктом 1 частини першої статті 36 (угода сторін) або пунктом 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП (скорочення), сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду безробіття або Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю залежно від джерела фінансування компенсації, крім випадку, коли на його робоче місце роботодавець працевлаштував іншого зареєстрованого безробітного за скеруванням центру зайнятості до закінчення встановленого строку збереження гарантій зайнятості.

Виплата компенсації зберігається у разі, коли строк працевлаштування іншого зареєстрованого безробітного на місце звільненого працівника не перевищує 60 календарних днів. Тривалість виплати компенсації та строк працевлаштування обчислюються сумарно з дати працевлаштування першого працівника, враховуючи строки виплаченої компенсації та перерви між працевлаштуванням безробітних.

Автор: Бикова Ганна

До змісту номеру