• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як виконувати норматив з працевлаштування осіб з інвалідністю новоствореному підприємству?
Підприємство створене у січні 2022 року. Як розраховується величина нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю за 2022 рік: від дати створення підприємства чи від дати найму перших працівників?

Приймання ноутбуків благодійним фондом та передача благодійній організації
Благодійний фонд отримав за актом приймання-передачі ноутбуки від іншої організації і передає далі іншій благодійній організації. Якими бухгалтерськими проведеннями відобразити ці господарські операції?

Куди сплачувати ПДФО за гіг-спеціалістів, якщо є відокремлений підрозділ в іншому районі?
ТОВ зареєстроване у Подільському районі м. Києва та має невідокремлений структурний підрозділ в Оболонському районі, через який провадиться діяльність ТОВ та який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податки до бюджету. ТОВ є резидентом «Дія.Сіті» й уклало гіг-контракти з гіг-спеціалістами (послуги гіг-спеціалістом надаються віддалено або на території структурного підрозділу). Куди сплачувати ПДФО за гіг-спеціалістів?

Виконавче провадження: нюанси обліку витрат
ТОВ отримало поворотну фінпозику від фізособи — 100 000 грн. Позика прострочена, громадянин позивався до суду і виграв його. Згідно з рішенням суду, борг приватному виконавцю оплатив власник ТОВ зі свого рахунку у сумі 117 700 грн, а саме: 100 000 грн — сума боргу, 10 000 грн — винагорода виконавцю, 7 200 грн — судовий збір, 500 грн — штраф за прострочення. Згодом ТОВ відшкодує ці суми власникові. Як відобразити це у бухобліку ТОВ?

ТТН для перевізника-субпідрядника
Підприємство уклало договір з експедитором «А» на організацію перевезення вантажу. Але в отриманій ТТН перевізник зазначив експедитором «Б», якого за окремим договором найняв для надання цієї послуги експедитор «А», з яким підприємство договору не має. Підприємство платитиме експедитору «А», а останній заплатить «Б». Як правильно заповнити ТТН?

До змісту номеру