• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Звільнення працівника через ЦЗ: дії роботодавця, який перебуває на окупованій території
Працівник звернувся до центру зайнятості із заявою про звільнення з підприємства 08.07.2022 р., бо немає зв’язку з керівництвом. Які дії підприємства, якщо воно тимчасово припинило свою діяльність, позаяк перебуває на окупованій території і не має можливості подавати звіти та звільняти працівників?

Податкова різниця у разі безоплатної передачі ОЗ
Підприємство безоплатно передало ОЗ держпідприємству для забезпечення обороноздатності країни. Обидва підприємства — платники податку на прибуток. Вартість, зазначена в акті приймання-передачі, є ринковою та перевищує залишкову вартість ОЗ. Які податкові різниці виникають та на які суми?

Звільнення у вихідний день під час дії воєнного стану
Чи можна звільняти найманого працівника вихідним днем (неділя) під час дії воєнного стану? В ТОВ 6-денний робочий тиждень.

Бухоблік повернення передоплати, яка не дійшла до нерезидента
ТОВ переказало нерезидентові передоплату 15000 євро. Проте банк, через який проходили кошти, потрапив під санкції, тож євро були продані і ТОВ повернули передоплату у гривнях — 461452,18 грн, за мінусом комісії, яку утримав банк нерезидента (68 євро), і комісії вітчизняного банку за продаж валюти (693,22 грн). Що з бухобліком?

До змісту номеру