• Посилання скопійовано

Коригування ПК, якщо постачальник став «спецєдинником»

Чи потрібно коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий — травень 2022 року, який сформований на підставі первинних (розрахункових) документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у зв’язку з тим, що постачальник є платником єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу?

Право на податковий кредит, сформований за звітні (податкові) періоди лютий — травень 2022 року на підставі первинних документів, отриманих від особи, яка на дату першої події операції з постачання товарів/послуг (відвантаження/надання товарів/послуг чи їх оплата) була зареєстрована як платник ПДВ та надалі перейшла на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, зберігається за умови, що податкові накладні/розрахунки коригування, складені за такими операціями, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН) протягом 60 календарних днів з дня відновлення реєстрації такої особи (постачальника) платником ПДВ.

Тому коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий — травень 2022 року, який сформований на підставі первинних документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в ЄРПН у зв’язку з тим, що постачальник перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, не потрібно.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПС

До змісту номеру