• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Порядок повідомлення про прийняття рішення щодо незастосування КОРО
чином СГ повідомляє контролюючий орган про прийняття рішення щодо незастосування КОРО?

QR-код у фіскальному чеку
Чи повинен бути наявним QR-код у фіскальному касовому чеку?

Для несільськогосподарських земельних ділянок, НГО яких не проведено, ПЗ з плати за землю множиться на коефіцієнт 1,1
Який коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області застосовується за 2021 рік при обчисленні податкових зобов’язань з плати за землю за 2022 рік для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено?

Коригування ПК, якщо постачальник став «спецєдинником»
Чи потрібно коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий — травень 2022 року, який сформований на підставі первинних (розрахункових) документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у зв’язку з тим, що постачальник є платником єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу?

Форма декларації з ЄП за Наказом №124 застосовується зі звітності за квітень 2022 року
З якого звітного періоду платники ЄП третьої групи, які використовують особливості оподаткування на період дії воєнного стану в Україні, використовуватимуть форму Податкової декларації платника ЄП, затверджену наказом МФУ від 26.04.2022 р. №124?

Визначення вартості товарів при складанні податкової накладної у разі експорту товарів
За яким валютним (обмінним) курсом НБУ визначається вартість товарів при складанні податкової накладної у разі експорту товарів?

З 1 січня 2022 року ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами реєструвати не треба
Чи підлягають реєстрації в податковому органі або в органах місцевого самоврядування ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?

ПДВ з товарів, повернутих лізингодавцю за договором фінлізингу у зв’язку з його невиконанням чи неналежним виконанням
Яким чином у лізингодавця оподатковуються операції з постачання товарів, отриманих від попереднього лізингоодержувача у зв’язку з невиконанням чи неналежним виконанням договору фінансового лізингу, та як складається податкова накладна у такому випадку?

До змісту номеру