• Посилання скопійовано

Суть справи

Як застосовувати РРО у 2020 році
Що зміниться у застосуванні РРО наступного року? На які ключові дати слід звернути увагу? Як ці зміни вплинуть на підприємців-«єдинників»? Яких штрафів очікувати за порушення? Аналізуємо нововведення, з якими ми вже побіжно ознайомилися в «ДК» №38/2019.

Дисконтування заборгованості
Мінфін Наказом №379 (див. «ДК» №44/2019) запроваджує дисконтування як процентної, так і безпроцентної дебіторської та кредиторської довгострокової заборгованості. Розгляньмо, коли і як доведеться проводити дисконтування.

Представницькі витрати: визначення та облік
Немає нічого дивного в тому, що податківці з особливою прискіпливістю ставляться до ситуацій, коли хтось смачно їсть та п'є коштом підприємства. Розгляньмо, як оформити та оподаткувати такі операції для уникнення претензій з боку ДПС.

Чи можна примусити оплатити лікарняний?
Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною. Також надала листок з тимчасової непрацездатності по вагітності та пологах на 126 к. д. Чи можна не оплачувати такий лікарняний? Чи буде штраф у разі неоформлення лікарняного?

Нефіскалізовані ПТКС — нове рішення суду
Розгляньмо, чим реалізація послуги відрізняється від надання послуги. Чи треба застосовувати фіскалізований РРО під час приймання коштів для їх подальшого переказу? А також як проводити фактичну перевірку, щоб суд визнав її незаконною та скасував усі результати такої перевірки.

Округлення розрахунків: підзвіт, ЦПД, лікарняні
I знову ми повертаємося до теми округлення розрахунків. Як здійснювати готівкові розрахунки з працівниками за авансовими звітами, лікарняними листками та за цивільно-правовими договорами у разі відсутності монет дрібного номіналу?

Як заявити БВ з ПДВ
Чи обов'язково дотримуватися принципу хронології формування від'ємного значення ПДВ у звітності? В IПК ДПСУ від 17.10.2019 р. №816/6/99-00-04-02-03-15/IПК (див. «ДК» №44/2019) податківці вкотре нагадують, що порядку заповнення додатка 3, в якому розшифровується заявлений до відшкодування ПДВ, немає. У ЗIР наводиться ствердний порядок дій, якого слід дотримуватися декларанту, без жодного слова, що порядок є рекомендованим.

До змісту номеру