• Посилання скопійовано

Щодо заповнення звітів за формою №2-РС

Iндивідуальна податкова консультація Державної податкової служби України від 01.10.2019 р. №523/6/99-00-04-01-01-15/IПК

Щодо заповнення звітів за формою №2-РС

Суттєво. Відвантаження алкогольних напоїв на склади відповідального зберігання вважається реалізацією підакцизних товарів (продукції), тож таку продукцію слід відображати у графі 9 звіту за формою №2-РС.

! Виробникам та торговцям алкоголем

Державна податкова служба України розглянула запит про надання індивідуальної податкової консультації щодо заповнення звітів за формою №2-РС у разі переміщення алкогольної продукції на склади відповідального зберігання та повідомляє.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють виробництво алкогольних напоїв, подають звіти за формами №2-РС, передбаченими Наказом Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».

Статтею 14.1.212 ПКУ визначено, що реалізація підакцизних товарів (продукції) — будь-які операції на митній території України, що передбачають відвантаження підакцизних товарів (продукції) згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами з передачею прав власності або без такої, за плату (компенсацію) або без такої, незалежно від строків її надання, а також безоплатного відвантаження товарів, у тому числі з давальницької сировини, реалізація суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Таким чином, відвантаження алкогольних напоїв на склади відповідального зберігання підпадає під визначення, наведене в статті 14.1.212 ПКУ, та відповідно таку продукцію слід відображати у графі 9 «Реалізовано у звітному місяці у тому числі на внутрішньому ринку».

Відповідно до п. 52.2 ст. 52 ПКУ індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

До змісту номеру