• Посилання скопійовано

Коментар

До індивідуальної податкової консультації Державної податкової служби України від 01.10.2019 р. №523/6/99-00-04-01-01-15/IПК

Подання звітів за формою №2-РС передбачено для суб'єктів господарювання, які виробляють алкогольні напої.

При цьому у пп. 14.1.212 ПКУ наведено визначення реалізації підакцизних товарів (продукції). Це будь-які операції на митній території України, що передбачають відвантаження підакцизних товарів (продукції) згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами з передачею прав власності або без неї, за плату (компенсацію) або без неї, незалежно від строків її надання, а також безоплатне відвантаження товарів, у тому числі з давальницької сировини, реалізація суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Тобто реалізацією підакцизних товарів з метою оподаткування акцизним податком у розумінні ПКУ є операції з фізичного відвантаження таких товарів (у тому числі коли переходу права власності не відбувається).

Відповідно до цього ДПСУ у коментованій IПК зазначає, що відвантаження алкогольних напоїв на склади відповідального зберігання підпадає під вищенаведене визначення.

Отже, таку продукцію слід відображати у графі 9 «Реалізовано у звітному місяці у тому числі на внутрішньому ринку».

Станіслав ГОРБОВЦОВ, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру