• Посилання скопійовано

Чи можна видати аванс на закордонне відрядження у гривнях?

Чи має право ТОВ виплачувати аванс на відрядження за кордон не в валюті? Якщо так, то якими документами це регулюється?

Згідно з п. 5 р. III Iнструкції №591 підприємство, яке спрямовує працівника у відрядження за кордон, забезпечує його коштами для здійснення поточних витрат під час службового відрядження (авансом):

— або в національній валюті держави, до якої відряджається працівник;

1 Iнструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 р. №59.

— або у вільно конвертованій валюті (долари США, євро тощо).

Iз цієї норми випливає, що для бюджетників видача авансу на поїздки за кордон у гривнях чинним законодавством не передбачена. На працівників підприємств приватного сектору це правило не поширюється.

Стаття 121 КЗпП та пп. 170.9.1 ПКУ прямо не встановлюють, у якій валюті видавати аванс на закордонне відрядження. Проте зверніть увагу, що податківці видали IПК від 19.10.2017 р. №2301/6/99-99-13-02-03-15/IПК. У ній вони зауважують: «Якщо сума добових для відрядження за кордон, яка розрахована відповідно до пп. «а» пп. 170.9.1 ПКУ, виплачена у національній валюті України (гривні) і внаслідок коливання обмінного курсу валют збільшується сума таких добових, то різниця між виданими добовими, та добовими, розрахованими з урахуванням цих коливань, слід розглядати як надміру витрачені кошти, що підлягають поверненню працівником до каси товариства або зарахуванню їх на відповідний рахунок підприємства. У разі неповернення таких коштів у встановлені законодавством строки їх сума включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку з відповідним оподаткуванням».

Таким чином, позаяк прямої заборони для госпрозрахункового підприємства надавати аванс на закордонне відрядження лише у гривнях немає, то, на нашу думку, питання, в якій валюті видаватиметься аванс, госпрозрахункове підприємство вирішує самостійно.

Отже, підприємство має право забезпечувати працівника гривнями для відрядження за кордон, проте правила такої виплати бажано закріпити у Положенні про відрядження.

Михайло СТЕПАНОВ, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру