• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік гарантійного ремонту у виробника/продавця
Продавши товар, виробник/продавець не назавжди прощається з покупцем. Їхні шляхи знову можуть перетнутися у разі поломки товару і його гарантійного ремонту. Що відбувається в такому випадку в бухгалтерському та податковому обліку у виробників/продавців вітчизняного товару?

Нова форма ПН: практичні рекомендації та приклади
ДФСУ у листі від 27.11.2018 р. №36942/7/99-99-15-03-02-17 (див. «ДК» №50/2018) роз'яснила нові правила складання ПН/РК. А ми їх проаналізували та пропонуємо власні приклади цих нових форм.

Добровільне страхування: медичне та життя
Маєте намір застрахувати працівників у межах добровільного страхування життя та медстрахування? Як це зробити? Які особливості укладання договорів зі страховими компаніями слід врахувати? Як оподатковувати страхові платежі?

Заборгованість працівника не заважає звільнити його
Звільнення матеріально відповідальних осіб, звісно, має певні особливості. Проте відмовитися від звільнення працівника через виявлені нестачі, пошкодження чи втрату ТМЦ, затримати через це розрахунок із працівником або не видати йому трудову книжку роботодавець не має права.

Списання шин і екоподаток
Фермерське підприємство є платником екологічного податку на загальних підставах. Наразі збирається списати зношені шини легкових та вантажних автомобілів, а також тракторів. Як у такому разі визначити вагу списаних шин? Яку ставку екологічного податку застосовувати? Як заповнити декларацію з екологічного податку?

«Єдинник» отримав мільйон: які наслідки?
Фізособа — підприємець на 2-й групі ЄП за 10 місяців 2018 р. отримав дохід 950 тис. грн. Які наслідки перевищення доходу 1 млн грн? Як діяти підприємцеві, щоб вийти з ситуації з найменшими втратами? Які можливі варіанти дій?
Кому треба РРО, а кому ні?

Що вважати перешкодою для перевірки
Законодавець, надаючи право органам Держпраці застосувати такі значні штрафи, мав чіткіше визначити їхні права та обов'язки. Зокрема, недопуск та ненадання документів — це різні порушення з різними штрафами. Принаймні так вважають суди.

Річна інвентаризація каси
Iнвентаризація каси — це окрема ділянка інвентаризаційної роботи на підприємстві. При інвентаризації каси застосовуються загальні правила проведення інвентаризації, з урахуванням особливостей, притаманних саме касі.

До змісту номеру