• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

01. Фізособа вирішила започаткувати власну справу (виготовляти продукцію, або торгувати товарами, чи надавати послуги, виконувати роботи). Як проходить процедура державної реєстрації підприємця?

02. Як підприємець стає на облік в органі ДФС — за місцем проживання чи за місцем фактичного здійснення підприємницької діяльності? Чи може підприємець мати кілька місць здійснення підприємницької діяльності?

03. Які документи повинен мати підприємець на загальній системі оподаткування в разі податкової документальної перевірки?

04. Який порядок ведення Книги обліку доходів і витрат у підприємця на загальній системі оподаткування?

05. Які податки сплачує підприємець на загальній системі оподаткування?

06. Як визначається дохід підприємця на загальній системі оподаткування, з якого він сплачує ПДФО, військовий збір та ЄСВ?

07. На які витрати у 2017 році підприємець на загальній системі оподаткування може зменшити дохід з метою визначення оподатковуваного доходу?

08. Чи включаються до складу доходу та яким чином відображаються у Книзі обліку доходів і витрат внесені власні кошти ФОП на розрахунковий рахунок?

09. Чи враховуються при визначенні чистого річного оподатковуваного доходу ФОП на загальній системі оподаткування витрати, пов'язані з отриманням доходу поточного року за умови, що оплата витрат відбувається у наступному році?

10. Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму попередньо оплачених платежів за наступний рік?

11. Як формується загальний оподатковуваний дохід та сума витрат ФОП на загальній системі оподаткування, а саме за касовим методом чи за першою подією?

12. Який валютний (обмінний) курс НБУ використовується ФОП на загальній системі оподаткування, якщо доходи (витрати) отримані (понесені) в іноземній валюті?

13. Яку звітність подає ФОП на загальній системі оподаткування щодо отриманих ним підприємницьких доходів?

14. Як стати платником єдиного податку, зокрема, як зареєструвати Книгу обліку доходів та Книгу обліку доходів та витрат?

15. Як звітувати новоствореним підприємцям на єдиному податку?

16. Який розмір єдиного податку сплачують підприємці?

17. Який порядок сплати ЄСВ та єдиного податку підприємцями на спрощеній системі оподаткування?

18. У яких випадках до підприємців-«єдинників» буде застосовано підвищені ставки ЄП?

19. Яким чином підприємцю-«єдиннику» заповнювати Книгу обліку доходів та Книгу обліку доходів та витрат?

20. Які порушення можуть призвести до втрати права перебувати на ЄП?

21. Що буде фізособі-«єдиннику» на 2 групі за надання послуг платника інших податків?

22. Які види доходів ФОП не оподатковуються єдиним податком?

23. Як оподатковується продаж фізособою-«єдинником» автомобілів, нерухомості та інших активів, які він використовує у підприємницькій діяльності?

24. Чи потрібно підприємцю на єдиному податку мати первинні документи щодо придбання та використання товарів та щодо отриманню послуг?

25. Чи передбачено штрафи за неведення та неналежне ведення Книг?

26. Що буде за неведення та незбереження документів первинного обліку?

27. Який порядок застосування підприємцями на єдиному податку РРО у 2017 році?

28. З якого періоду «єдинники» зобов'язані застосовувати РРО під час реалізації технічно складних побутових товарів?

29. Фізособа-«єдинник» поповнила підприємницький рахунок власними коштами. Чи будуть ці кошти її оподатковуваним єдиним податком доходом?

30. Фізособа-«єдинник» здійснює розрахунки за товар за допомогою платіжних терміналів. Яка сума буде його доходом: загальна сума розрахунків чи сума, що надійшла на розрахунковий рахунок за мінусом комісії банку?

31. Який порядок подання та складання підприємцем звітності з єдиного податку?

32. Який річний Звіт з ЄСВ складає підприємець на єдиному податку?

До змісту номеру