• Посилання скопійовано

Зарплата та інші виплати

ЗАРПЛАТА ТА ІНШІ ВИПЛАТИ

Спеціальний випуск бухгалтерського тижневика «Дебет-Кредит»

Редактор випуску Ганна БИКОВА

Підготований колективом авторів «Дебету-Кредиту»

Дорогі колеги!

Наша книга «Зарплата та інші виплати», в якій розглядаються основні питання трудового та податкового законодавства, допоможе вам правильно розрахувати виплати працівникам та відобразити їх у звітності.

Як відомо, з 2017 року кардинально змінилися правила нарахування заробітної плати з метою забезпечення її мінімального розміру. Щороку змінюється і прожитковий мінімум для працездатних осіб (цього року він змінюється навіть кілька разів). Ці зміни прямо впливають не лише на те, скільки зарплати й інших виплат слід нарахувати працівникам, а й на те, як такі виплати будуть оподатковані.

Але це ще не все. Зі зростанням рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму зростає і відповідальність роботодавців та посадових осіб за порушення трудового та податкового законодавства.

Усі згадані зміни ми проаналізували в цій книзі. Для вашої зручності висвітлили всі нюанси нарахування та виплати зарплати, «зарплатних» податків, лікарняних та відпусткових, складання звітності тощо. А ще навели останні роз'яснення контролюючих органів та склали власні приклади того, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Ми створювали цю книгу з думкою про вас, тож сподіваємося, що вона допоможе вам почуватися впевнено у будь-якій ситуації.

З повагою редактор книги
Ганна БИКОВА

До змісту номеру