Постанова Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 р. №178
Оприлюднена в «УК» 24.03.2017 р.
Чинна з 24.03.2017 р.
Деякі питання виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції
Суттєво. Порядок розподілу бюджетної дотації для розвитку сільгосптоваровиробників доповнено Таблицею відповідності кодів видів економічної діяльності згідно з КВЕД кодам товарів згідно з УКТЗЕД.
! Сільгосптоваровиробникам
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (далі — бюджетна дотація) за результатами діяльності у лютому 2017 р. надається сільськогосподарським товаровиробникам, які в установленому порядку подали до 1 квітня 2017 р. заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за встановленою Міністерством фінансів формою з обов'язковим зазначенням реквізитів поточних банківських рахунків для перерахування бюджетної дотації та які станом на 31 грудня 2016 р. були внесені до реєстру суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і станом на 1 березня 2017 р. зареєстровані як платники податку на додану вартість та провадили види діяльності, визначені у пункті 16-1.3 статті 16-1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі — сільськогосподарські товаровиробники).
Визначення сум бюджетної дотації, яка підлягає перерахуванню сільськогосподарським товаровиробникам, здійснюється на підставі даних Державної фіскальної служби за результатами діяльності таких товаровиробників у лютому 2017 року.
Сума бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 р. визначається відповідно до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. №83 («Офіційний вісник України», 2017 р., №18, ст. 511).
2. Внести до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. №83 («Офіційний вісник України», 2017 р., №18, ст. 511), зміни, що додаються.
3. Державній казначейській службі забезпечити до 5 квітня 2017 р.:
відкриття планових асигнувань державного бюджету за програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції»;
перерахування з бюджетних рахунків Міністерства аграрної політики та продовольства суми, на яку відкрито асигнування за програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції», на відкритий небюджетний рахунок зазначеного Міністерства;
інформування Державної фіскальної служби про суму перерахованих коштів.
4. Державній фіскальній службі до 10 квітня 2017 р. сформувати на підставі податкових накладних і декларацій з податку на додану вартість за лютий 2017 р. та таблиці відповідності згідно з додатком до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. №83, тимчасовий Реєстр отримувачів бюджетної дотації з визначенням суми коштів бюджетної дотації для кожного сільськогосподарського товаровиробника та подати його до Державної казначейської служби.
5. Державній казначейській службі здійснити до 15 квітня 2017 р. на підставі отриманого від Державної фіскальної служби тимчасового Реєстру отримувачів бюджетної дотації перерахування сільськогосподарським товаровиробникам суми бюджетної дотації з небюджетного рахунка Міністерства аграрної політики та продовольства.
6. Міністерству аграрної політики та продовольства, Державній фіскальній службі та Державній казначейській службі до 15 квітня 2017 р. здійснити всі необхідні заходи для виплати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 року.
Прем'єр-міністр України В. ГРОЙСМАН
Затверджені постановою КМУ від 22.03.2017 р. №178
Зміни, що вносяться до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році
1. Пункт 9 після слів «коефіцієнтів пропорційності» доповнити словами і цифрами «та таблиці відповідності кодів видів економічної діяльності згідно з КВЕД, визначених у статті 16-1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», кодам товарів згідно з УКТЗЕД, наведеної у додатку».
2. Доповнити Порядок додатком такого змісту:
«Додаток до Порядку
ТАБЛИЦЯ ВIДПОВIДНОСТI
кодів видів економічної діяльності згідно з КВЕД, визначених у статті 16-1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», кодам товарів згідно з УКТЗЕД
Код виду економічної діяльності згідно з КВЕД
|
Назва виду економічної діяльності згідно з КВЕД
|
Код товару згідноз УКТЗЕД
|
Назва товару згідно з УКТЗЕД
|
01.13 | Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів |
0701
|
Картопля, свіжа або охолоджена |
0702 00 00 00
|
Помідори, свіжі або охолоджені | ||
0703
|
Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені | ||
0704
|
Капуста головчаста, капуста цвітна, капуста броколі, кольрабі, капуста листова та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені | ||
0705
|
Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені | ||
0706
|
Морква, ріпа, столові буряки, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені | ||
0707 00
|
Огірки, корнішони, свіжі або охолоджені | ||
0709
|
Iнші овочі, свіжі або охолоджені | ||
0710
|
Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені | ||
0712
|
Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки | ||
0714
|
Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані у вигляді гранул або скибок; серцевина сагової пальми | ||
0807
|
Дині, кавуни і папая, свіжі | ||
1212 91
|
Цукрові буряки | ||
01.21 | Вирощування винограду |
0806
|
Виноград, свіжий або сушений |
01.24 | Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів |
0808
|
Яблука, груші та айва, свіжі |
0809
|
Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі | ||
01.25 | Вирощування ягід, горіхів та інших фруктів |
0810
|
Iнші плоди, свіжі |
0802
|
Iнші горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, зі шкіркою або без шкірки | ||
01.41 | Розведення великої рогатої худоби молочних порід |
0102
|
Велика рогата худоба, жива |
0401
|
Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин | ||
01.42 | Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів |
0102
|
Велика рогата худоба, жива |
0511
|
Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для вживання | ||
01.43 | Розведення коней та інших тварин родини конячих |
0101
|
Коні, віслюки, мули та лошаки, живі |
0401
|
Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин | ||
01.45 | Розведення овець і кіз |
0104
|
Вівці та кози, живі |
0401
|
Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин | ||
5101
|
Вовна, не піддана кардо- або гребенечесанню | ||
01.46 | Розведення свиней |
0103
|
Свині, живі |
0511
|
Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, не придатні для вживання | ||
01.47 | Розведення свійської птиці |
0105
|
Свійська птиця, тобто кури свійські (Gallus domesticus), качки, гуси, індики та цесарки, живі |
0407
|
Яйця птахів у шкаралупі, свіжі, консервовані або варені | ||
01.49 | Розведення інших тварин |
0106
|
Iнші тварини, живі |
0409 00 00 00
|
Мед натуральний | ||
5001 00 00 00
|
Кокони шовкопряда, придатні для розмотування | ||
4301
|
Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутрових виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103 | ||
4302
|
Хутрові шкурки дублені або вичинені (включаючи голови, хвости, лапи та інші частини або обрізки хутрових шкурок), нез'єднані або з'єднані (без додавання інших матеріалів), крім включених до товарної позиції 4303 | ||
01.15 | Вирощування тютюну |
2401
|
Тютюнова сировина; тютюнові відходи |
10.11 | Виробництво м'яса |
0201
|
М'ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене |
0202
|
М'ясо великої рогатої худоби, морожене | ||
0203
|
Свинина, свіжа, охолоджена або морожена | ||
0204
|
Баранина або козлятина, свіжа, охолоджена або морожена | ||
0205 00
|
М'ясо коней, віслюків, мулів або лошаків, свіже, охолоджене або морожене | ||
0206
|
Субпродукти їстівні великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, віслюків, мулів або лошаків, свіжі, охолоджені або морожені | ||
0208
|
Iнші м'ясо та їстівні субпродукти, свіжі, охолоджені або морожені | ||
0502
|
Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу | ||
5101
|
Вовна, не піддана кардо- або гребенечесанню | ||
10.12 | Виробництво м'яса свійської птиці |
0207
|
М'ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, зазначеної в товарній позиції 0105, свіжі, охолоджені або морожені |
10.51 | Перероблення молока, виробництво масла та сиру |
0401
|
Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
0403
|
Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао | ||
10.80 | Виробництво інших харчових продуктів |
0408
|
Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин |
3502 11 та 3502 19
|
Яєчний альбумін: висушений, інший |
».