• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Перехідні відпусткові в №1ДФ
Працівник іде у відпустку з 4 липня, йому перераховано відпусткові та сплачено податки наприкінці червня. В якому кварталі треба відображати нарахування та виплату таких відпусткових у звіті №1ДФ? Чи, може, розбивати за фактом виплати і нарахування?

Перерахування зарплати на картку працівника не в межах зарплатного проекту
Підприємство перераховує заробітну плату на особисту картку співробітника в іншому банку (не за зарплатним проектом). За цією карткою є банківські комісії за зарахування безготівкових коштів та/або комісії за зняття готівки, що утримуються з карткового рахунку. Чи може підприємство збільшити суму, що перераховується, на розмір комісій?

Санкція за підроблені акцизні марки застосовується і до особи, яка зберігає алкоголь
Працівники податкової міліції під час перевірки складу, де зберігався алкоголь, вилучили кілька пляшок різного виду алкоголю, які візуально (як пояснили податківці) мають підроблені акцизні марки, що підтверджено експертизою. На всю партію товару слідчі наклали арешт. Чи застосують штраф до власника складу, якщо є договори зберігання? Чи поширюються висновки щодо кількох пляшок із підробленими акцизними марками на весь товар (адже фінсанкція розраховується від усієї партії товару)?

До змісту номеру