• Посилання скопійовано

Суть справи

Працюємо з кредиторською заборгованістю
Досить часто обставини складаються так, що здійснити розрахунки за договором просто немає можливості. Поговоримо про те, якими будуть наслідки відображення в обліку кредиторської заборгованості у боржників на різних системах оподаткування.

Витрати й оформлення документів
Хтось уже встиг забути про звітність з податку на прибуток за 2015 р. і радісно поставив на паузу до кінця 2016 року. На жаль, таку радісну паузу часто переривають нововиявлені обставини здійснених у 2015 році операцій. Що робити в такій ситуації і як виправити помилки в обліку?

Ліквідація ОЗ
Розглянемо документальне оформлення та відображення в обліку операції з ліквідації основних засобів. Не забудемо також про податкові наслідки. І коротко спинимося на обліку отриманих комплектуючих після ліквідації ОЗ та їх реалізації.

Договір комісії: комітент та покупець — іноземці
На практиці виникають ситуації, коли договори комісії на продаж товару укладають між собою нерезидент та резидент. А продаж товару за таким договором комісії може здійснюватися за межі митної території України. Який бухгалтерський облік таких операцій та які податкові наслідки?

Роз'їзний характер роботи
Сучасні засоби комунікацій дозволяють багато питань вирішувати віддалено, без скерування своїх представників на об'єкти, розміщені на значній відстані від місця розташування організації. Проте залишається значна кількість сфер, що потребують постійних робочих поїздок. У таких випадках працівники виїжджають у відрядження. А в разі якщо відрядження — це їхній «спосіб життя», для деяких із них може встановлюватися особливий режим роботи — роз'їзний, із виплатою відповідної надбавки.

Придбання та продаж валюти
Придбання валюти — це окрема господарська операція суб'єкта ЗЕД, яка потребує певного оформлення і відповідного обліку.

До змісту номеру