• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Повернення платіжною системою готівкового переказу підприємству-ініціатору
Кілька осіб надали послуги за договором цивільно-правового характеру, кошти за які, відповідно до укладених договорів, були надіслані переказами через платіжну систему для отримання без відкриття рахунків одержувачами. Тепер, через три роки, платіжна система повернула суми переказів підприємству. Як правильно обліковувати ці кошти?

У декларації з податку на прибуток суми штрафів, пені, неустойок в окремих рядках не зазначають
У яких рядках декларації з податку на прибуток та звіту про фінрезультати слід відображати сплачені пені та штрафи?

Облік податку на нерухомість у 2016 році
З появою нового п. 137.6 ПКУ податок на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету, зменшується на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Якщо платник податку на прибуток у звітному періоді не отримав прибутку або сума податку на прибуток менша за суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, залишок суми такого податку, не врахований на зменшення податку на прибуток поточного періоду, не повинен переноситися в рахунок майбутніх звітних періодів. За підсумками 2015 року фінансовий результат без урахування податку на нерухомість становить 100 тис. грн, податок на прибуток — 18 тис., податок на нерухоме майно — 90 тис. Яким має бути бухоблік податку на нерухомість?

Курсові різниці у звітності за 2015 рік
Нашому підприємству були надані послуги з постачання комп'ютерних програм нерезидентом України. Акти наданих послуг уже підписані обома сторонами, але оплати ще не було. Де у звітності за 2015 рік слід відобразити курсові різниці? Як тепер вони обраховуються і до якого рядка декларації з податку на прибуток чи у звіті про фінрезультати їх включати? Звітуємо раз на рік.

До змісту номеру