• Посилання скопійовано

Щодо відображення в бухгалтерському обліку коштів підприємства на рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість

Лист Міністерства фінансів України від 08.04.2015 р. №31-18410-08-25/12278

Щодо відображення в бухгалтерському обліку коштів підприємства на рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість

Суттєво. Мінфін готує зміни до Інструкції про План рахунків, якими передбачається запровадження субрахунку до рахунку 31 «Рахунки в банках», призначеного, зокрема, для обліку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

! Платникам ПДВ

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України на запит щодо відображення в бухгалтерському обліку коштів підприємства на рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість (далі — ПДВ), відкритому платнику податку в Казначействі, повідомляє.

Ураховуючи актуальність питання електронного адміністрування ПДВ та необхідність врегулювання порядку відображення підприємствами у бухгалтерському обліку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ, Міністерством фінансів України готуються зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30.11.99 р. №291, якими передбачається введення субрахунку до рахунку 31 «Рахунки в банках», призначеного, зокрема, для обліку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку М. ЧМЕРУК

До змісту номеру