• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Податкові накладні при зміні адреси
01.08.2013 р. підприємство змінило адресу (в межах однієї ДПI), отримало виписку з ЄДР. 13.08.2013 р. було отримано нове свідоцтво платника ПДВ. Як у цей перехідний період (01.08.2013 р. -13.08.2013 р.) виписувати ПН, зокрема адресу продавця? Підприємство у цьому періоді при виписуванні ПН зазначало нову адресу, а номер свідоцтва платника ПДВ — старий. А ось постачальники підприємству відмовлялися так виписувати, тільки суто за старим свідоцтвом, із зазначенням старої адреси. Чия позиція є правильною?

Зміна коду УКТ ЗЕД у податковій накладній
Як відобразити зміну коду УКТ ЗЕД у податковій накладній? Чи можна зробити таке виправлення через додаток 2 до податкової накладної — розрахунок коригування?

Розрахунки готівкою за кордоном
Товар від нерезидента прибув до пункту призначення, зафіксованого у контракті (цей пункт призначення розташований у порту за межами України). Через пошуки транспортного агента вантаж тривалий час простояв у порту, у зв'язку з чим підприємству-покупцеві було виставлено рахунок за зберігання вантажу, який терміново потрібно було оплатити. Працівник підприємства, що перебував у цей час там само у відрядженні, був змушений терміново оплатити цей рахунок готівковими коштами в іноземній валюті. Чи можна включити такі витрати до авансового звіту працівника, що витратив готівкову валюту? Який документ буде підтвердженням цих витрат? Як списувати такі витрати в обліку?

Під час або за результатами камеральної перевірки підприємство має право подати уточнюючу декларацію або розрахунок
Отримали поштою акт камеральної перевірки, де зазначено, що нами було сформовано податковий кредит від невизначеного контрагента. Насправді ж було вказано хибний IПН постачальника. Чи можна подати уточнюючий розрахунок та виправити IПН тепер, коли ми вже маємо на руках акт камеральної перевірки?

Прямі матеріальні витрати зменшуються на вартість зворотних відходів
Підприємство під час виробничого процесу отримало зворотні відходи. В якому рядку декларації з податку на прибуток відображаються витрати з реалізації зворотних відходів, отриманих у процесі виробництва?

Передплата електронних періодичних видань оподатковується ПДВ на загальних підставах
Наше підприємство розповсюджує спеціалізоване періодичне видання як паперовим, так і електронним способом. Чи діє пільга з ПДВ на весь обсяг передплати, чи тільки на те, що передплачується в паперовому вигляді?

До змісту номеру