• Посилання скопійовано

Про розгляд звернення

Лист Державної податкової служби України від 13.12.2012 р. №70820/61-12/18-8515

Про розгляд звернення

Суттєво. До порожньої податкової декларації з ПДВ (з прочерками) все одно слід додавати копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за відповідний звітний період.

! Платникам ПДВ

Державна податкова служба України розглянула Ваше звернення <...> щодо подання копії записів у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних та повідомляє таке.

Відповідно до п. 201.15 ст. 201 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) реєстр виданих та отриманих податкових накладних ведеться в електронному вигляді у форматі, затвердженому центральним органом податкової служби.

Платники податку у терміни, передбачені для подання податкової звітності, подають до органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді.

При цьому копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних подаються у складі декларації з податку на додану вартість (п. 13 розділу III Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. №1492).

Згідно з п. 7 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1002, реєстр виданих та отриманих податкових накладних є підставою для відображення зведених результатів такого обліку в податкових деклараціях з податку на додану вартість.

Оскільки Кодексом та нормативно-правовими актами не передбачено подання копій реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді залежно від стану господарської діяльності платника податку та від наявності чи відсутності податкових зобов'язань та податкового кредиту у відповідному звітному періоді, то платник податку зобов'язаний до податкової декларації з ПДВ, яка подається до органу державної податкової служби з прочерками, додавати копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за відповідний звітний період.

Водночас повідомляємо, що з метою врегулювання проблемних питань, що виникають при застосуванні положень Кодексу, Державною податковою службою України на офіційному веб-сайті ДПС України в Єдиній базі податкових знань розміщені відповіді на запитання щодо подання копій реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

Голова О. КЛИМЕНКО

До змісту номеру