• Посилання скопійовано

Суть справи

Нові норми на списання пального
Міністерство інфраструктури України наказом від 24.01.2012 р. №36 внесло зміни до Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Мінтрансу України від 10.02.98 р. №43 (далі — Наказ №43) (див. у «ДК» №8/2012). Отже, коротко розглянемо з погляду бухгалтера, як зміняться норми списання пального з 1 березня.

Обмеження для ПДФО та ЄСВ у 2012 році
Бухгалтери вже звикли, що кожного року змінюються не лише мінімуми (див. «ДК» №4/2012), а й показники, від яких обчислюються ПДФО та ЄСВ. З'ясуймо, як впливатиме збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати у 2012 році на обчислення ПДФО та ЄСВ.

Відповідальність за Податковим кодексом
«Перехідний» період, відведений законодавцем на адаптацію платників податків до роботи в умовах ПКУ, закінчився, тому в 2012 році штрафні санкції, передбачені Кодексом, запрацювали у повному обсязі. Нагадаємо основні засади застосування юридичної відповідальності за порушення податкового законодавства.

КСУ знає, які дані є персональними
Вимога Закону №2297 про державну реєстрацію баз персональних даних за заявочним принципом шляхом внесення бази до Реєстру викликала майже в кожного підприємства багато запитань, зокрема, що таке база персональних даних, що належить до персональних даних та який обсяг відомостей про фізособу треба захищати. Розглянемо позицію Мін'юсту та КСУ з цього питання.

Якщо на підприємстві є студенти
У попередній статті на цю тематику ми проаналізували податковий та бухгалтерський аспект оплати навчання працівників. Сьогодні розглянемо основні пільги та гарантії, встановлені для працівників, що навчаються.

Облік ПДВ у сільгосппідприємств
Податковим кодексом для суб'єктів господарювання у сфері сільського і лісового господарства та рибальства передбачено певні особливості оподаткування ПДВ, які спрямовані на стимулювання окремих видів діяльності. У цьому матеріалі розглянемо деякі проблемні моменти обліку ПДВ сільгосппідприємствами та їх звітності з цього податку.

До змісту номеру