• Посилання скопійовано

Як зробити з картинки документ

Iнтернет зберігає багато корисної інформації, і текстової, і графічної. Нерідко на картинках розміщується важлива текстова, таблична інформація, яку зручно було б використовувати у роботі, редагуючи та змінюючи. Неоціненним інструментом для такої трансформації може бути унікальний продукт компанії ABBYY.

Це рішення називається ABBYY PDF Transformer — універсальна та надзвичайно проста у використанні програма для роботи з файлами PDF. Ви хочете відредагувати файл PDF або «пожвавити» електронними формулами таблицю, розміщену на картинці, вам потрібно створити свої PDF-и з MS Office або захистити паролем документ PDF, що надсилається поштою? З усіма цими та багатьма іншими завданнями впорається програма ABBYY PDF Transformer 3.0.

Від картинки до документа — одним клацанням

Напевно, ви нерідко стикалися з проблемою копіювання потрібного вам тексту з Iнтернету. Здавалося б, знайшли потрібне, а скопіювати не можна — виявляється, це картинка. Такі зображення не несуть так званого текстового шару. Такий текст неможливо виділити і, відповідно, скопіювати в іншу програму. Подібні проблеми з копіюванням виникають і у файлів, що отримуються з відсканованих документів. Програма ABBYY PDF Transformer 3.0 дозволяє перетворювати на редаговані формати абсолютно будь-які картинки із зображенням тексту. Завдяки унікальній технології розпізнавання програма коректно перетворить на редагований вид навіть такі «заморожені» картинки.

Скільки є цікавих статей, документації для користувачів, договорів, звітів — але багато з них доступні лише у форматі PDF, який, на жаль, не дозволяє працювати з текстом, редагувати його, доповнювати. Тепер, маючи такий універсальний інструмент, як ABBYY PDF Transformer 3.0, ви зможете одним клацанням мишки перетворити файл PDF на будь-який редагований формат.

Для цього достатньо знайти у папці збережений файл PDF, потім натиснути кнопку , клацнути на кнопці — і конвертація відбудеться автоматично.

Остання версія програми включає технологію адаптивного розпізнавання документів — ADRT (Adaptive Document Recognition Technology), що дозволяє визначити елементи логічної структури документа: нумерацію сторінок, виноски, підписи до картинок та діаграм, а також стилі і шрифти. Документ аналізується й обробляється як єдине ціле, а не посторінково. Унаслідок цього зовнішній вигляд конвертованого документа залишається ідентичним початковому файлу PDF, зберігаючи у тому числі і таблиці, і не потрібно буде витрачати час на відновлення оформлення. Щоб зробити цей процес максимально зручним, у головному вікні передбачено спеціальну панель інструментів для виділення текстових ділянок, картинок і таблиць різнобарвними рамками. Вони дозволяють точно відтворити у конвертованому файлі складне оформлення файла PDF.

Програма коректно конвертує тексти 184-ма мовами на основі різних алфавітів та ієрогліфічного листа. Будь-який документ, в якому містяться навіть комбінації іншомовних текстів, не буде для програми проблемою. Мало того, використовуючи інтелектуальні алгоритми, ABBYY PDF Transformer 3.0 може автоматично визначити мову тексту, поміщеного у PDF.

Якщо вам не треба редагувати весь документ, можна конвертувати лише вибрані сторінки документа PDF. Для швидкого пошуку потрібних сторінок зручно скористатися спеціальною зоною для перегляду сторінок документа, яка розташована справа у вікні програми.

Якщо слід максимально прискорити конвертацію багатьох документів, цю процедуру можна провести одночасно з декількома PDF-ми через контекстне меню у Провіднику. При цьому кожен PDF буде конвертовано в окремий документ.

Ще один важливий та корисний інструмент міститься у програмі. ABBYY PDF Transformer 3.0 може автоматично знаходити в оброблюваному документі посилання й активувати їх у конвертованих файлах. Оброблювані посилання можуть бути як внутрішніми, на сторінки того самого документа, так і зовнішніми, на інтернет-сайти (вони класично підсвічуються синім шрифтом). Наприклад, якщо у початковому документі PDF є зміст із посиланнями, то після перетворення на MS Word воно буде повністю збережене. Зовнішнім посиланням у конвертованому документі відразу можна користуватися, натиснувши кнопку CTRL та посилання.

Підвищіть ефективність роботи з документами, використовуючи ABBYY PDF Transformer 3.0:

  • конвертуйте документ PDF у зручний формат і не витрачайте час на передрук чи копіювання тексту з нього;
  • створіть документ PDF для зручного відправлення договору, прейскуранта електронною поштою;
  • поєднайте кілька документів різних форматів в один файл PDF та зробіть його інформативнішим;
  • відскануйте картинку у форматі PDF та знайдіть потрібний текст у зображенні;
  • оптимізуйте архів електронних документів, і ваші файли PDF можна буде відкрити програмою будь-якої версії;
  • зашифруйте документ PDF, щоб інформацію могла прочитати лише довірена особа.

Ще простіше конвертувати отриманий електронною поштою документ PDF. Достатньо в одержаному листі клацнути на вкладення — і програма конвертації автоматично відкриє документ та запустить механізм конвертації.

Потрібно створити файл PDF? Немає нічого простішого!

Програма ABBYY PDF Transformer 3.0 дозволяє створювати PDF-и безпосередньо з офісних застосувань. Під час інсталяції програми ви можете дозволити інтегрувати її безпосередньо у програми MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Visio), і всі необхідні кнопки та команди меню з'являться у цих програмах. Якщо ви користуєтеся програмами, відмінними від MS Office, і вони підтримують функцію друкування, то програма легко створить і в них файл PDF за допомогою вбудованого віртуального принтера PDF-XChange 4.0 for ABBYY.

При створенні документів PDF з програм MS Office програма повністю зберігає оформлення та внутрішню структуру документа (переходи за гіперпосиланнями змісту, виносками, неявними посиланнями на веб-сайти). Для захисту важливої інформації такий документ можна захистити паролем, а також обмежити паролем його редагування, друкування або видалення сторінок.

Запускаючи програму безпосередньо з додатків Microsoft Office, ви зможете додати інформацію з відкритого документа у кінець вже наявного файла PDF. Або, наприклад, надіслати її електронною поштою.

Дуже корисна здатність програми задавати розмір створюваного файла PDF. Якщо вам потрібно надіслати документ PDF електронною поштою або розмістити його на своїй сторінці в Iнтернеті, у програмі можна задати менший розмір файла. Якщо ви працюватимете з документом на екрані, задайте середній розмір, а для високоякісного друку — максимальний розмір файла PDF.

Використовуючи програму ABBYY PDF Transformer 3.0, ви можете створити унікальний за інформативністю документ, в якому легко поєднаєте декілька файлів різного формату в один документ PDF. У ньому програма поєднає і вордівський текст, і електронні таблиці, і презентацію, й ілюстрації. Для цього у меню Пуск (ПрограммыABBYY PDF Transformer 3.0) виберіть пункт Объединить несколько файлов в один PDF-документ — і відкриється вікно злиття. У ньому додайте до таблиці будь-яку кількість файлів, розташувавши їх у потрібному порядку, встановіть режим збереження та рівень захисту файла і натисніть кнопку Создать PDF. Суперфайл готовий. Таку саму операцію можна виконати безпосередньо з Провідника.

У створеному документі PDF може виявитися конфіденційна інформація, перегляд якої іншими користувачами є небажаним. Програма за допомогою спеціального інструменту легко видалить її. Для цього конвертуйте наявний файл PDF у формат PDF з можливістю повнотекстового пошуку та використовуйте інструмент для видалення конфіденційної інформації. Вона буде видалена як із тексту, так і на зображеннях. Унаслідок цього конфіденційні дані будуть не лише візуально замальовані і стануть нечитаними, а й будуть фізично видалені з файла. Ці дані не можна буде виявити ні локальним пошуком, ні пошуковими системами при розміщенні такого файла в Iнтернеті.

Компанія ABBYY пропонує безкоштовну ознайомлювальну версію PDF Transformer 3.0.

Вона включає всі можливості повної версії, якими можна користуватися протягом 15 днів.

До змісту номеру