• Посилання скопійовано

Вітаємо вас, шановні передплатники!

Наша нова книга «Зарплата по-новому від А до Я» покликана допомогти бухгалтерам не розгубитися серед великої кількості змін у трудовому та податковому законодавстві.

Як відомо, з нового року кардинально змінилися правила нарахування внесків на державне соціальне страхування — замість кількох внесків слід сплачувати один. Проте запровадження єдиного внеску не надто полегшило роботу бухгалтерів — до нових правил ще треба звикнути. Крім того, починаючи з 01.01.2011 р. оплата лікарняних та декретних здійснюється у порядку фінансування коштами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, і з цим нововведенням теж треба дати собі раду.

Але це ще не всі зміни. З появою Податкового кодексу іншим став і механізм обчислення податку на доходи фізичних осіб. Основною новацією тут можна вважати запровадження з 1 січня підвищеної 17% ставки оподаткування доходу розміром понад 10 мінімальних зарплат.

У такій ситуації відчути себе впевнено допоможе книга, в якій все проаналізовано, з?ясовано та розкладено по поличках. Висвітлено всі нюанси нарахування та виплати зарплати, «зарплатних» податків, лікарняних та відпусткових, складання звітності тощо. Для кращого сприйняття матеріалу наведено чимало прикладів та проведень. Сподіваємося, наш доробок придасться бухгалтерам у їхній нелегкій роботі.

Зверніть увагу! На дату підготовки видання до випуску — 07.07.2011 р. — Верховна Рада України прийняла закон на основі проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу України)» від 12.03.2011 р. №8217. Деякі зміни стосуються й теми нашої книги. Проте новоприйнятий закон насамперед потребує підписання Президентом та офіційного опублікування. Тож як тільки це відбудеться, ми детально аналізуватимемо його норми на сторінках «ДК».

Маємо надію, що книга стала вам у пригоді, адже ми працюємо для вас. Залишайтеся з нами!

Iз вдячністю редактор книги Олена ВОДОП'ЯНОВА

До змісту номеру