• Посилання скопійовано

Хто шукає, той завжди знайде

З інформаційно-аналітичною системою «Парус-Консультант»

«Парус-Консультант» — унікальна довідкова система щодо законодавства України, містить відповіді на більшість запитань, що виникають під час роботи бухгалтера.

Iнформаційна база системи містить нормативні документи і консультації щодо оподаткування та бухгалтерського обліку, валютного регулювання та митного права, банківської діяльності й аудиту, щодо цивільного, авторського права та приватизації, законодавства про цінні папери та зовнішньоекономічну діяльність, нормативні документи про торгівлю, працю, соціальне страхування та багато іншого.

«Парус-Консультант» — комплексна система. Вона не розподілена на зовнішні модулі і тематичні блоки, які поставляються деякими розробниками окремо за плату. Навпаки, «Парус-Консультант» — це єдиний інтерфейс, в якому організовано різні тематичні розділи. Такий підхід дозволяє у межах однієї інформаційної системи (без додаткових інвестицій) охопити завдання правової та законодавчої підтримки різних категорій користувачів: керівників, бухгалтерів, фахівців з управління персоналом та розрахунку зарплати, юристів підприємств. Нарешті, ця система приваблює ціновою політикою на ринку, яка є однією з найлояльніших.

«Парус-Консультант» має успіх завдяки зручності для роботи бухгалтера. Пошукова система побудована так, що відбір документів здійснюється відразу за всією базою загалом. Це дозволяє уникнути повторних пошуків за різними розділами, якщо документ не знайдено відразу. Система пошуку дуже зручна: знаходить документи за фрагментом номера або назви. Пошукова система «Парус-Консультант» проста у роботі, інтерфейс абсолютно зрозумілий та не потребує від користувача спеціальних знань. Причому у «Консультанті» реалізовано не лише контекстний пошук, а й пошук за словами, закладеними у словниках. Ця унікальна можливість дозволяє врахувати входження цього слова українською та російською мовами, виключаючи помилку у наборі, що, своєю чергою, забезпечує швидкість і точність у роботі.

Можливість відстежувати зміни певного документа, а також скасування або набрання ним чинності допомагає бухгалтеру оперативно реагувати на законодавчі зміни. Унікальна система нагадувань дозволяє користувачеві вже при запуску системи відстежувати, які документи набрали чинності, які втратили її, провести моніторинг термінів здачі звітів з прямими посиланнями на бланки (одним клацанням мишки по яких відкривається необхідна форма у редакторі таблиць, мал. 1).

У нагадування вкладено також календар бухгалтера, що містить інформацію про здачу звітності і сплату зборів з посиланнями на бланки звітів та інструкції щодо їх заповнення. Причому тут ви можете перейти за посиланням на будь-який календарний місяць і переглянути відповідну інформацію саме за цей період.

Можливість сортування відібраних документів за будь-яким параметром, автором, номером, датою, редакцією тощо дає додаткові зручності у роботі з документами (мал. 2).

Крім цього, система забезпечує наявність усіх редакцій документа з можливістю перемикання між ними. Тож користувач може переглянути норми чинних законів у прив'язці до минулих періодів та дат. А з системою прямих та зворотних посилань, що дозволяє переходити як до документів, що згадуються у тексті, так і до документів, в яких згадується документ, з яким працює користувач, працювати справді зручно (мал. 3).

Можливість створення індивідуальних добірок із системою каталогізації документів за темами значно скорочує час доступу до найбільш затребуваних документів (мал. 4).

Усі документи в системі доступні для друкування безпосередньо з програми або після перенесення до текстового редактора (мал. 5). За потреби ви можете експортувати у Word не весь документ, а лише його виділену частину.

На допомогу бухгалтерові система пропонує широкий набір довідників та довідкової інформації:

1) огляд основних нормативно-правових актів та консультацій поточного оновлення, що відображає всі документи і коментарі до них останніх 10 оновлень;

2) збірка типових документів, зразки основних процесуальних документів, роз'яснення з питань розв'язання спорів в арбітражному суді та всі додатки до них. Усі документи можна редагувати у Word'і;

3) довідники всіх пільг, передбачених чинним законодавством України;

4) типові бланки всіх документів (анкет, декларацій, звітів та інших), які використовуються при веденні бухгалтерського обліку;

5) нормативно-довідкові таблиці — індекси інфляції, ставки НБУ, розміри мінімальної зарплати, пенсії, межі малозабезпеченості тощо;

6) П(С)БО, план рахунків, облікові регістри та первинні документи бухгалтерського обліку, бухгалтерські проведення;

7) бізнес-словники і курси валют.

Iнформаційна база системи «Парус-Консультант» щодня поповнюється новими нормативними актами та консультаціями (в одному оновленні міститься 130 — 180 текстів документів).

Це дозволяє користувачам не займатися втомливою роботою щодо збирання необхідної у роботі інформації. Маючи під рукою таку систему, вам не доведеться вдаватися до альтернативних джерел і отримувати її в обмін на SMS.

До змісту номеру