• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація про прибуток: чого чекати
Добіг кінця перший квартал 2017 року, і перед квартальними платниками податку на прибуток постало запитання: за якою формою декларації звітувати, аби врахувати всі актуальні різниці, запроваджені законотворцями з 2017 року? Нарешті маємо бодай проект декларації з податку на прибуток, тож берімося до ознайомлення з ним.

Охорона праці — уточнення переліку
Минуло тільки якихось два з гаком роки, відколи ПКУ перестав регулювати віднесення витрат на охорону праці до загальновиробничих витрат, — і ось ДФСУ нарешті підготувала проект змін до Переліку заходів та засобів з охорони праці. Слід очікувати, що невдовзі його буде затверджено.

Нова «земельна» декларація
Земельна звітність не належить до складних звітів — у більшості випадків для її коректного заповнення достатньо прочитати виноски до окремих граф таблиць. Новою формою декларації, затвердженою наказом Мінфіну від 23.01.2017 р. №9, усунено низку технічних неточностей. Враховуючи, що багатьом доведеться уточнювати податкове зобов'язання через зміну ставок посеред року, не слід зволікати з вивченням новацій.

Орендовані ОЗ: а що з ремонтами?
На практиці при оренді ОЗ орендарям доводиться здійснювати ремонти, поліпшення, отримувати компенсацію за такі роботи або зараховувати до орендних платежів. Розгляньмо облік таких операцій у відповідях на запитання.

Оскарження вимоги з ЄСВ — місяць чи 3 роки?
Платникам податків давно відомо, що у разі отримання ними податкового повідомлення-рішення оскаржити його до суду можна протягом 1095 днів після його отримання. Проте після передання права адміністрування єдиного внеску до фіскальних органів питання строків оскарження ППР постало знову. Тож який строк обрати: 1095 днів за ПКУ чи один місяць за Законом про ЄСВ? Спробуємо відповісти на це запитання у цій статті.

Дата акта наданих послуг та податкової накладної
Послуги з перевезення були фактично надані у вихідний день 12.03 (неділя). Яким днем правомірно оформити акт про надання послуг і виписати податкову накладну?

Право на декретні ФОП, яка є працівницею
Якщо ФОП одночасно є найманим працівником, то чи має вона право на отримання допомоги по вагітності та пологах саме як ФОП, а не як найманий працівник?

Просування інтернет-сайта
Створивши сайт, підприємство починає замислюватися над тим, як його розрекламувати для потенційних клієнтів, тим самим збільшивши свої економічні вигоди. Для цього власники сайтів звертаються до послуг відповідних організацій або ж залучають внутрішніх працівників. У цій статті поговоримо про шляхи «розкрутки» сайта і наслідки таких операцій в обліку.

Якщо ФОП — без потрібного КВЕД
Підприємець — платник ЄП 3-ї групи (ставка 5%) здавав в оренду юридичній особі на загальній системі оподаткування власне авто. Які наслідки оподаткування для юридичної особи: чи треба утримувати податки та чи можна витрати на оренду відносити до витрат, якщо виду діяльності «надання в оренду автомобілів» у реєстрі платника єдиного податку немає, але він внесений до облікових даних в ЄДР?

Звіт про контрольовані операції — проект
На офіційному порталі ДФСУ розміщено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції». З'ясуймо, які зміни очікуються.

До змісту номеру