• Посилання скопійовано

Про рішення щодо проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом періоду воєнного стану

Наказ Міністерства економіки України від 02.04.2022 р. №679 Чинний з 02.04.2022 р.

Суттєво. Держпродспоживслужбі дозволили під час воєнного стану перевіряти суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі щодо встановлення цін на соціально значущі товари.

! Всім

Відповідно до пункту 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. №303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», пунктів 1 та 9 Положення про Міністерство економіки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. №459 (зі змінами), пунктів 1 та 3 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 р. №667 (зі змінами), наказую:

1. Дозволити Держпродспоживслужбі протягом періоду воєнного стану проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі у сфері формування, встановлення та застосування цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, за переліком, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

2. Позапланові заходи державного нагляду (контролю) можуть бути проведені при дотриманні вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника міністра економіки України Дениса Кудіна.

Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економіки України Ю. СВИРИДЕНКО

До змісту номеру