• Посилання скопійовано

Про затвердження переліку категорій товарів, що визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою у кожному конкретному випадку, на період воєнного стану та внесення змін до деяких постанов Кабінету М

Постанова Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 р. №224 Опублікована в «УК» 08.03.2022 р. Чинна з 08.03.2022 р.

Суттєво. Товари із затвердженого КМУ переліку на період воєнного стану визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою в кожному конкретному випадку.

! Імпортерам гуманітарної допомоги

Відповідно до частини сьомої статті 15 Закону України «Про гуманітарну допомогу» та пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити перелік категорій товарів, що визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання таких товарів гуманітарною допомогою у кожному конкретному випадку, на період воєнного стану згідно з додатком1.

2. Внести до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань гуманітарної допомоги зміни, що додаються.

1 Додаток до постанови можна завантажити з офіційного сайту КМУ.

Прем’єр-міністр України Д. ШМИГАЛЬ

До змісту номеру