• Посилання скопійовано

Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану

Постанова Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 р. №186 Опублікована в «УК» 04.03.2022 р. Чинна з 04.03.2022 р.

Суттєво. На період воєнного стану дозволено розбіжність між обов’язковою інформацією про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні, та фактичним складом продукту і фактичними параметричними значеннями.

! Харчовикам

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», статті 12-1 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», пункту 3 частини першої статті 4 Закону України «Про оборонні закупівлі», Кабінет Міністрів України постановляє:

Установити, що внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану:

обов’язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до статті 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (крім інформації, яка зазначається відповідно до пунктів 1, 5 і 6 частини першої статті 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;

обов’язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до пункту 3 частини першої статті 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», може відрізнятися від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.

Прем’єр-міністр України Д. ШМИГАЛЬ

До змісту номеру